Модерна архитектура и интериор

Тренди идеи за кухненски плочки

Идеи за кухненски плочки

Внимавайте когато влизате в света на предложенията за кухненски плочки, защото след това трудно може да излезете. Това не значи, че няма да намерите нищо подходящо за вас, просто колебанието, което е по-подходящо като решение може да се случи повече от един път. Нека разгледаме тренда през настоящото лято.

Странно или не, в доста кухни по света се вижда обзаведени в зелени плочки. Те са най-различни като форма и размер, което в крайна сметка се базира на индивидуалното търсене на всеки потребител. Зеленият цвят е сякаш по-плътен, често прелива в синьо.

 

Друга ярка тенденция е намесата на мозаечните плочки и тези с дребните геометрични мотиви. Цветовете обаче при тях са предимно в неутралната гама, за да не нарушават хармоничния кухненски интериор.

Ефектът тухлена стена често създава в кухнята по-скоро ърбан елемент отколкото уютна домашна среда, но такива широки продълговати плочки също са много силен тренд на пазара в момента. Цветовете преливат от меката неутрална гама, до по-силните типични кирпичени цветове.

 

Гранитогресни плочки имитация на мрамор също са силен тренд на пазара. Този вид мраморен ефект е толкова впечатляващ, а дори излиза по-евтино отколкото да търсите чист мрамор за облицовка в кухнята.

Много от това, което наричаме тренди ефект или тенденции на пазара всъщност се е обособило като течение в обзавеждането за кухня в последните години. Затова много от промените са малки и засягат да кажем водещия цвят при плочките. Така например всеки сезон много силна тенденция са гранитогресните плочки, които имитират цимент, ефект дърво, декоративните плочки.

Този феномен има просто обяснение. Той е следствие за стиловете, които имат много силно изразен индивидуален характер. Така хората много по-лесно се ориентират в предложенията, защото видовете плочки директно се свързват с даден стил. Ефектът мрамор е лукс; циментът е модернистичен елемент; дървото е уют и така докато офертите се изчерпят.

6

Similar Posts