Езотерика

Видове духовни дарби и как да откриете своите

Духовни дарби

Всички ние сме надарени с уникални духовни дарби, които са предназначени да ни помогнат да бъдем светлина за хората около нас и да постигнем нашата божествена цел на земята. Като разпознаваме тези дарби, трябва също така да признаем нашата стойност като Божии деца и да бъдем олицетворение на Неговата любов към всички около нас.

 

Откриването на духовни дарби е наша отговорност, защото когато пренебрегваме дадените ни от Бога способности, косвено лишаваме себе си и другите духовен растеж и благословиите, които идват с него.

 

Какво е духовен дар?

Библията обхваща широко темата за духовните дарби в Новия завет, като например в пасажа, където Павел обяснява на коринтската църква, че всички имаме различни способности, дадени ни от един и същи дух, който е Светият Дух, според нашите вяра и лични сили. Какъв ефект ще имат тези дарби зависи от желанието да ги развиваме и от дълбочината на вярата.

 

Как да откриете своите дарби?

В процеса на откриване на своя духовен дар повечето хора осъзнават своите силни страни и таланти по пътя, което е изключително важно при оценката на способността за служене и най-подходящите начини за това. Ето някои тестове за духовни дарби, които ще ви помогнат да намерите своето място.

 

Молете се за напътствие

Молитвата е най-добрият тест за духовни дарби, тъй като е най-добрият начин да намерите подкрепа, когато не сте сигурни в целта си в живота, особено след като Небесният Отец познава вашия потенциал по-добре от всеки друг. Винаги, когато се съмнявате или ви е трудно да разберете съдбата си, всичко, което трябва да направите, е да помолите Бог за напътствие.

 

Можете да откриете своите дарби във времена на бедствие

Нашият истински потенциал често излиза на повърхността, когато сме в трудни ситуации. В такива моменти можем да решим дали да пуснем навън своите най-добри или не толкова приятни качества. Когато нещата станат трудни за вас или другите, не забравяйте да останете позитивни. Така ще се разкрият най-добрите качества за вас самите и за всички около вас.

 

 

Попитайте другите

Често пропускаме да видим някои основни качества в себе си, които другите могат да забележат веднага. Ето защо най-добрият начин да научите за вашите духовни дарби е да говорите с приятели и семейство.

 

Вгледайте се в живота на хората, на които се възхищавате

За да определите какви са вашите способности, може да се наложи да погледнете живота и историята на онези, които високо цените. Можете да започнете, като направите списък с качествата, които притежават и след това се опитайте да намерите общото между вас.

 

Погледнете отвъд себе си

Понякога дарбата изскача, когато най-малко я очакваме. Често това се случва, когато фокусираме вниманието и усилията си върху това да помагаме на другите.

 

Помислете за семейството си

Отделете малко време, за да помислите какви духовни дарби имат вашите родители, братя и сестри. Не спирайте дотук, поровете се в историята на семейството, за да откриете интересни факти, които могат да ви бъдат полезни в стремежа ви да отключите своя божествен потенциал.

 

Различни видове духовни дарби

Духовните дарби, подобно на таланта, изискват време, за да се развият и да се развият напълно. Като вярващи, ние всички имаме задължението да използваме дарбите в най-голяма степен и в полза на възможно най-много хора.

 

Прозрение

Това е способността да се определи разликата между това, което е вярно и това, което не е, чрез мъдрост и критична оценка. Правейки това, човек може да прави разлика между това, което е от Бога и това, което не е от него, за да даде надежден съвет, когато е необходимо.

 

Увещание

Човек, който е духовно надарен със силата на увещанието, има специална способност да утешава, насърчава и подкрепя хората, които преминават през трудни времена.

 

Вяра

Тези, които притежават този рядък дар, излъчват увереност.

 

Щедрост

Да бъдеш щедър не е просто способността да се разделиш с ресурсите и притежанията си. Това е способността да го правиш по искрен начин.

 

Лидерство

Истинският лидер трябва да се ползва голямо доверие, за да застане пред хората и да ги ръководи за тяхно добро.

 

Всеки духовен дар е специален сам по себе си. Това е благословия, която не трябва да се пренебрегва.

Ако откриете, че имате дарби, които можете да използвате, за да повлияете положително на другите, направете го без колебание!

242

Similar Posts