Психология

Всеки твой миг се нарича ЖИВОТ: Научете се да виждате света и да му се наслаждавате

Всеки твой миг се нарича ЖИВОТ

Всеки твой миг се нарича Живот… Забелязали ли сте, че повечето хора живеят цял ​​живот в очакване на бъдещо щастие. Те живеят, очаквайки, че животът им ще започне от момента, в който завършат училище или отидат на работа, или построят къща, или се пенсионират….

Вярно е, че цялата история на човека може да се обобщи с три думи: РОДЕН – ЖЕНЕН – УМРЯЛ . Но очакването на бъдещите радости отдалечава човек от реалността, която е Тук и Сега и го поставя в хибернация. В замръзнало състояние той просто очаква по-добри (по негово разбиране) времена. И това ли се казва ЖИВОТ ???

 

Възможно ли е да замразите океанската вълна? Ще бъде ли тя себе си, когато се превърне в кубче лед? Не, вече ще е студен и непревземаем айсберг, от който всички се страхуват. В крайна сметка вълната е непрекъснато движение. Ще изчезне, ако се опитате да го замразите.

 

По същия начин човек трябва да живее в движение, да възприема всичко наоколо и да реагира на него. Да си жив, не означава просто да се наричаш така, а всъщност да си замръзнал отвътре.

 

Всички малки моменти имат значение

Животът е всичко, което ни се случва във всеки момент от вашето съществуване на Земята. Научете се да виждате света и да му се наслаждавате във всяка минута и секунда, които дишате. Във всеки момент се случва нещо велико и мистериозно.

 

Защо мислим, че всички тези моменти са незначителни? В крайна сметка те формират мозайката на нашия живот. Сияещият поглед на дете, калинка, кацнала на ръката, шумът на листата – всичко това е проява на голямата вълна на Вселената. Опитайте се да го хванете поне веднъж и изпитайте удоволствието от движението й.

 

Не бързайте да живеете

Съвременният човек катастрофално няма време. Но толкова ли сме преуморени или си създаваме поредната илюзия и се губим в собствените си мисли и безсмислено тичане?! И така да пропуснем много важни неща?

 

Японците казват: «За да започнете да се движите, първо трябва да спрете»

Така че, нека забавим малко. За да видим реалния свят – да усетим земята под краката си, да опитаме ароматно кафе, да усетим силата на океана и чуем ромона на поточето…

Всичко това е НАШИЯТ ИСТИНСКИ ЖИВОТ!

 

Той се случва СЕГА . И не е нужно да чакаме бъдещето. Можем да ЖИВЕЕМ и сега, постепенно привличайки бъдещето, за което мечтаем.

И за тази цел е важно да се научим да отделяме време за изчистване на ума си.

Как да изчистите ума си?

Празните и повтарящи се мисли пречат на човек да мисли за нови неща, да създава собствено бъдеще и да решава възникващи проблеми. В резултат на това той не може да продължи напред.

Психолозите казват, че в този случай човек „беси маймуни върху себе си“. Всеки неразрешен проблем се превръща за него в „нова маймуна“. Въпреки че има малко такива маймуни, човек все пак може да направи нещо, въпреки че изпитва дискомфорт. Но с течение на времето те могат да се натрупат толкова много, че човек вече да не може да се движи.

 

Има прости начини да се предпазите от такъв тъжен край. Просто започнете да правите следните неща:

 

Запишете всички нови идеи и обещаващи мисли. Те няма да ви притесняват, но винаги можете да се обърнете към тях.

Обобщете. Това ще ви позволи да идентифицирате недостатъците в действията си и да ги вземете предвид.

Определете перспектива. Дългосрочните цели ви позволяват да се справите с краткосрочните желания.

Организирайте живота си, като въведете в него елементи на управление на времето.

Видяхте ли, няма нищо сложно в това. Разработете собствен приемлив алгоритъм на действие. Винаги трябва да знаете добре КАКВО правите и ЗАЩО го правите.

Всичко това ще ви помогне да премахнете ненужните мисли, да предотвратите безкрайното лутане в кръг и постепенно да се отървете от старите „маймуни“.

477

Similar Posts