Езотерика

Законите на Вселената, които пренебрегваме и сами проваляме щастието си

законите на вселената

Непознаването на законите на Вселената или опитите да вървим срещу тях, вкарват объркване в живота на човека и го изправят пред редица сложни проблеми.

Ето защо, когато нещо не ни се получава, когато се уловим, че нон стоп се оплакваме от живота си, често се разболяваме.

Казват, че само глупакът прави едно и също и очаква различен резултат. В този смисъл, за да получим нещо съвсем различно от това, което обикновено получаваме, може би трябва да сменим тактиката? Да помислим, дали сами не вървим срещу собственото си щастие, противейки се на законите на Вселената. Време е да ги опознаем по-добре, за да “развържем възела на късмета“.

Законът за материалната мисъл

Вероятно всеки човек е имал ситуация в живота, когато една мисъл, мимолетно проблеснала в главата му, не след дълго е била отново съживена. Например, на улицата сте срещнали човек, когото отдавна не сте виждали и за когото сте си спомнили съвсем наскоро.

Или сте си мислели за работа и абсолютно случайно сте зърнали реклама с желаната от вас обява. Всъщност, всичко, което се случва, не е случайно.

Това е законът на материалната мисъл, който потвърждава, че всичко, за което мислим,  рано или късно се сбъдва.

Според този закон, всичко, което си представяме или визуализираме, това, което мислим или от което се страхуваме, непременно ни се случва. Затова наблюдавайте вашите мисли, страхове и думи. Може би не е далеч мигът, в който те ще се сбъднат!

Законът за ефектът на снежната топка

Този закон също е добре известен на повечето от нас. Може да се формулира по следния начин: „Ако си затворите очите за съществуващ проблем, с времето той ще нарасне като ефектът на снежна топка“.

Например, дълго време пренебрегвате постоянните киселини, които получавате след хранене. С течение на времето се превръща в гастрит и това вече е близо до язва на стомаха.

Или съпругата, която непрекъснато понася тормоза на съпруга си, не се развежда с него, за да запази целостта на семейството, но в резултат отглежда още психично нестабилни деца. И всичко това само защото в определен момент тя се е страхувала да реши кардинално съществуващия проблем.

Има само един извод: колкото по-скоро осъзнаете, че не можете да пренебрегнете проблемите, които ви пречат, толкова по-щастливи ще бъдете в този живот.

Законът за празнотата

Този закон на Вселената звучи по следния начин: „За да получите нещо ново и по-желано, трябва да се разделите със старото, което ви тежи“.

Хора, които лесно се разделят с миналото си, Вселената надарява с ново, по-щастливо бъдеще. Съгласете се, почти е невъзможно да си намерите нова интересна работа, докато сте забили нос в старата и ден след ден отлагате промяната.

И в същото време, веднага щом напуснете работата, която не ви подхожда, веднага ще се освободи ниша, в която ще се появят нови изкусителни предложения и идеи.

Същото важи и за връзките. Докато не прекъснете порочната връзка, няма да можете да намерите любовта си.

Но решите ли се, веднага след като обявите раздялата, нов, интересен човек веднага ще запълни пустотата, която се е появила.

Пускането на миналото и раздялата с ненужните неща е много трудно. Но ако надвиете себе си, ви очакват много нови, положителни емоции.

Законът за възмездието

Животът показва, че човек винаги бива възнаграден според заслугите му. Тази аксиома не изисква доказателства, но непрекъснато се потвърждава от примери от живота.

Човек, който възпитава детето си с любов и грижа, винаги получава грижи и внимание от него, когато то порасне.

Когато човек извърши злонамерен акт, Вселената му отвръща със същото.

Небесно наказание може да дойде под формата на болест или друга неприятност, но винаги ще дойде.

Важно е да запомните, че всеки човек на този свят е възнаграден с това, което заслужава и затова нека правим добри дела!

Помогнете на нуждаещите се и споделете последното си парче хляб с тези, които са гладни. Вселената със сигурност ще ви благодари за това.

Законът за изобилието

Всеки човек в определен момент от живота си мисли: „Защо всичко се дава на някои хора, а на други нищо?“

Всъщност, защо някои хора се смятат за по-добри от други?

Защо всичко им е лесно в живота и не се ли страхуват да загубят това, което имат? В същото време защо другите са изтощени от положените усилия, но така и не могат да успеят?

Отговорът ни дава законът за изобилието. Успешните хора вярват в своята звезда, знаят със сигурност, че ще постигнат това, което искат. След като са си дали ясна посока да вървят към целта си и да не се отклоняват от нея. И това работи!

Никога не се съмнявайте в себе си! Вярвайте, че сте умни, талантливи и способни да достигнете най-големите висоти! Докато вярвате в себе си, ще бъдете успешни, търсени и, разбира се, щастливи.

Закон за привличането

Не е тайна, че подобното привлича подобно. И това се отнася не само за хората, с които общуваме, въпреки че този пример идва на ум по-често от другите.

Обграждаме се с хора, които са ни близки по дух, с които имаме подобни хобита и интереси. Чувстваме се щастливи в обществото си.

Този закон на Вселената обаче е много по-дълбок, отколкото си го представяме.

С прости думи, ако се лутате из евтините магазини и магазини втора употреба, никога няма да почувствате лукса на живота.

Подобното привлича подобно и в този случай ще ви привлече бедността.

Но ако се чувствате истинска дама, високо цените себе си, работата си и собствения си външен вид, ще привлечете към себе си истински мъж – успешен, който знае собствената си стойност.

Оценявайте себе си, бъдете по-добри и се обградете с най-доброто. Тогава един добър живот ще достигне до вас!

Законът за еволюцията

Животът не стои неподвижен. Всичко наоколо се изгражда, расте и се променя, става все по-добро и съвършено. И не трябва да стоим неподвижни, за да не се удавим в този цикъл.

Необходимо е, по всякакъв начин, да се задържим на повърхността или дори по-добре – да водим потока! Това означава само едно: постоянно търсете нови области на дейност, мислете, планирайте, измисляйте, измисляйте нестандартни решения и подходи.

Направете всичко възможно, за да подобрите живота си и живота на близките си, мечтайте и се придвижете към целта си.

И еволюцията ще се придвижи към вас, предлагайки правилни решения и помагайки да се приложи това, което до вчера е изглеждало невъзможно!

Законът за свободата на избора

Не всеки човек иска да признае това, но всичко в този живот си зависи от нас самите.

И законът на избора го доказва. Да, не избираме родители, не избираме мястото, където сме родени, но всичко останало зависи изцяло от нас.

„Винаги има избор“, казват ни мъдрите хора и в това те са напълно прави.

Ние сами решаваме дали да следваме „кривата пътека“ или да се стремим към знания, да израстваме по кариерата или да станем „свободен художник“, да имаме семейство или да бъдем „вълк единак“. Всеки подобен избор определя нашето бъдеще.

Както става видно от написаното дотук, всяко наше решение прави Съдбата ни уникална. Но колко щастлива ще бъде тя зависи от нашия избор!

1328

Similar Posts