Любов и връзки

Защо мъжете се страхуват от връзки с жени над 40: 5 причини, които ги карат да бъдат много внимателни

Мъжете се страхуват от връзки с жени над 40

Според психолозите, мъжете се страхуват от връзки с жени, прехвърлили 40-те. Но не защото те са по-малко привлекателни, а по съвсем други причини. Нека ги анализираме сега.

Кризата на средната възраст

Първата причина мъжете да се плашат от връзка с дама над 40 е кризата на средната възраст. Тя често пъти подтиква жената да взема неочаквани решения. В нашето общество битува мнението, че след 40 години жената вече няма да отиде никъде, защото не е в първа младост и има по-малко шансове да уреди личния си живот. Следователно, съпругът може да се отпусне спокойно. Но така ли е в действителност? Границите на младостта отдавна се размиха. Статистиката сочи, че 65% от разводите в тази възрастова група са инициирани именно от жените, които не са доволни от брака си.

Намалялата зависимост от партньора

След 4 години децата обикновено вече са пораснали, станали са по-независими, плюс това жената може да наследи родителското си жилище или имот, а това рязко намалява зависимостта от партньора й. В резултат на това браковете, които до голяма степен са се основавали на търпението на жените, се разпадат. Най-често защото мъжете започват да почиват на лаврите си, вместо да  инвестирате в отношенията си. Пренебрегването на партньора им се вижда безопасно, но всъщност, изобщо не е така.

Възрастта над 40 години е крайъгълен камък по отношение на раждането

Още една причина за опасност е, че възрастта над 40 години е крайъгълен камък по отношение на раждането. Ясно е, че медицината е направила голяма крачка напред в това отношение. Но ако една жена не е успяла да има дете по-рано, а е имала желание, тогава най-вероятно тя ще се ориентира бързо да намери бъдещ баща на своето дете. Забавянето в това отношение ще е свързано с определени рискове. Следователно мъжът трябва предварително да е наясно какво точно очаква жената от връзката.

Зрелите жени са по-критични и не се лъжат лесно

Това също е основателна причина за мъжките страхове. Емоционалните рискове, свързани с факта, че зрелите жени са по-критични. Не е толкова лесно да ги измамите, трудно е да им „промиете мозъка“, а и могат да бъдат доста категорични и дори груби в отхвърлянето. На тази възраст жените умеят да ценят времето си. Поради тази причина някои господа се опитват да установят контакт с много по-млади момичета, вярвайки, че е много по-лесно да ги манипулират.

От друга страна, една зряла жена вече знае как да прецени същността на хората. И го прави бързо. Тя цени добродетели като скромност, благоприличие, лек характер, интелигентност, начетеност…  За такава дама мъжът трябва да се постарае повече!

На 40+ жената навлиза в разцвета си и започва да живее за себе си

Факт е, че жена, която е вложила средства и време в развитието си, след 40-те навлиза в разцвета си. В същото време се намалява и тежестта, свързана с отглеждането на децата. Тази жена започва да живее за себе си. И е очарователна с това! Можете лесно да се влюбите в такава жена и да ума си. А и богатият й житейски опит само допринася за това. Романът може да завърши както с дълга връзка, така и с раздяла – в края на краищата жената не винаги се стреми към семейство, особено ако вече е имала предишно.

Дамите след 40 не са малки момиченца, които лесно могат да бъдат залъгани. Те се нуждаят от истински мъж до себе си и няма да се поколебаят да сложат точка на фалшивата любов.

21118

Similar Posts