Любов и връзки

Защо скъсахме: 3 причини за раздяла, които не искаме да си признаем

3 причини за раздяла

Да бъдете заедно не означава само да се обичате …

Прекъсването на връзката може да бъде много трудно и дори болезнено. Като правило партньорите рядко обсъждат проблемите си и предпочитат просто да се разделят. Повечето скъсвания причиняват много болка от двете страни- с конфликтите, объркването и съмнението.

Обичахме се, но пак се разделихме

Прекъсването на отношенията между хора, които все още се обичат, се случва доста често. Може би чувствата помежду им вече не са толкова силни. Може би им се струва, че искрата, която е била в началото на връзката, е угаснала. Но чак когато една връзка приключи, тогава сме в състояние да оценим какво наистина чувстваме към този човек. И колко празен може да бъде животът ни без сродна душа.

Ако наистина обичате партньора си и искате връзката ви да продължи възможно най-дълго, избягвайте нерешените конфликти. Много е важно винаги да сте нащрек и да не позволявате на негативните фактори да разрушават любовта ви. Сред всички тези фактори, които могат да станат причина за раздяла, ето кои са най-важните.

Твърде много критика

В началото на връзката се ласкаем. Но след това критиките стават твърде чести.

Някои хора се оплакват, че партньорът им изобщо не е „рицарят в блестяща броня“ или „красивата принцеса“, в която са се влюбили. Но в действителност те са разочаровани, че техните фантазии са се оказали далеч от реалността.

Партньорите твърдят, че половинката им се е „променил/а“. В известен смисъл се чувстват измамени, тъй като партньорът им, както се оказа, изобщо не е тяхната „сродна душа“. А само  обикновен човек със скучни нужди и сериозни недостатъци.

В някои ситуации критиката със сигурност е важна, особено по време на работа и по време на интелектуална дискусия. Но за нея няма място в романтичната връзка. Винаги можете да изберете дали да приемете другия човек или не. Но ако не го пуснете и не го приемете, ситуацията ще стане напрегната.

Много скъсвания биха могли да бъдат избегнати, ако двойката работи по-усърдно за приемането на другия такъв, какъвто е, вместо да се пробва да го променя.

Има разлика между някой, който не ни показва любовта си и някой, който не ни обича така, както бихме искали.

Защитна реакция

Този тип поведение често се случва в случай на неразрешен конфликт. Всички двойки имат проблеми. И всички двойки имат ситуации, в които трябва да простят. Но често подхождаме към проблема по грешен начин, което води до натрупване на негативни емоции, а те продължават да ни карат да страдаме.

Защитният тип поведение се осъществява и когато единият от партньорите е изключително несигурен и става зависим от другия.

Както в първия случай, резултатът е ужасен и за двете страни. Едната страна не може да разбере дали всичко това е реално или не, а другата става твърде подозрителна. Вторият партньор започва да изпитва неоправдана вина или да управлява страха на своята половинка.

Връзките в този случай се изграждат не върху любовта, а върху страха. Двама души, които трябва да се подкрепят взаимно и да събуждат само най-доброто един в друг, се превръщат в имплицитни врагове. Между тях вече няма доверие. Те защитават всеки един за себе си. И те или ще се опитат да разрешат проблема заедно, или това ще бъде краят.

Избягване на конфликти

Опитът да се избегне конфликт също е вид защитна реакция. Това поведение може да бъде пасивно или латентно. Същността му се състои във факта, че като игнорирате проблемите, можете да избегнете спорове и скъсване на отношенията.

Един от партньорите може да се отнася лошо с другия и да бъде невнимателен към него. Този, който страда от такова отношение обаче, мълчи. Не казва нищо. Той знае, че обадили си, това може да се превърне в капката, която да прелее чашата на търпението и да доведе до срив във връзката. В този случай партньорите остават заедно поради взаимна зависимост един от друг и страховете си.

За съжаление, избягването на конфликта във връзката не решава проблема. Оставяйки го нерешен, само допринасяме за неговото влошаване. Като правило, нерешените проблеми водят до появата на безпокойство. Те също могат да причинят тъга и дори депресия. А основният проблем нараства и нараства. Докато един ден двамата партньори просто вече не са заедно.

Да, да бъдем заедно означава повече от това просто да се обичаме.

Необходима ни е мъдрост, за да се справим с възникналите противоречия. Ако искаме да поддържаме любовта си жива, трябва да се научим да говорим с партньора деликатно и внимателно да го изслушваме.

1796

Similar Posts