Във форма Здраве

12 вещи, причиняващи рак, които трябва незабавно да премахнете от дома си

12 вещи причиняващи рак

Най-добрият начин да останете здрави е да ядете здравословни храни и да поддържате форма с редовни упражнения, но също така не трябва да пренебрегвате опасността от някои канцерогенни неща във вашия дом, припомнят специалистите. В дома ни има много предмети, които съдържат канцерогени, които наистина влияят на здравето ни – това включва мебели и облекло, както и чаршафи и възглавници.

Ето 12 вещи, причиняващи рак, които трябва незабавно да премахнете от дома си:

Сменете дрехите, направени от неорганични материали

Дрехите, които носим всеки ден, са изработени от найлон и други синтетични материали на основата на течни въглища или газове. Тези материали се напръскват през специална дюза, наречена матрица, която създава микро нишки, които са изтъкани заедно, за да създадат плат. Найлонът, тефлонът и PVC отделят канцерогени, които са много вредни за тялото ни, така че трябва да замените дрехите си с такива, изработени от органични материали.

Сменете възглавниците и калъфките за възглавници

По принцип възглавниците и калъфките са изработени от памук, който повечето хора смятат за най -добрия материал за сън. Памукът обаче е едно от най -пръсканите растения – той е пълен с инсектициди и пестициди, които могат да навредят на здравето ни. Ето защо е най -добре да замените възглавниците с конопени или ленени тъкани. Органичният памук също е добър избор.

Извадете мебелите от MDF от спалнята

MDF е настъргано дърво, напръскано със смола и свързващи вещества като формалдехид, които са канцерогенни и вредни за здравето ни. Този тип мебели могат да доведат до образуване на формалдехид във въздуха в продължение на много години, което може да има значително отрицателно въздействие върху вашето здраве.

Мебели от изкуствена и синтетична кожа

Мебелите от изкуствена и синтетична кожа изглеждат страхотно, но могат да бъдат и вредни за здравето ни. Синтетичната кожа е изработена от PVC, потвърден ендокринен разрушител, който може да увреди няколко важни органа в тялото. Пластмасовите мебели съдържат значителни количества формалдехид и амоняк – две канцерогенни съединения, за които е известно, че ускоряват развитието на тумори. Нямат място в спалнята.

Отървете се от килимите

Килимите са красиви, но също така събират прах и ако са направени от опасен синтетичен материал, може да изложат на риск вашето здраве и здравето на вашите близки.

Оцветители

Боята, която обикновено използваме по стените си, съдържа канцерогенни съединения, които могат да причинят различни видове рак. Вместо този вид боя, е добре да боядисате дома си с нелетливи органични сложни бои, които няма да навредят на здравето на нито един член от семейството.

Без обувки

Трябва да разделите обувките си, когато визате в спалнята. Никога не носете обувки, с които сте излизали на открито, в дома си – това ще позволи на някое потенциално опасно съединение да влезе в дома ви и да изложи на риск вашето здраве.

Избягвайте да използвате електронни устройства в спалнята си

Лаптопите, таблетите и телевизорите не трябва да бъдат в спалнята ви – те са свързани с безсъние и други нарушения на съня, които могат да ви оставят без енергия сутрин и да причинят сериозни здравословни проблеми.

Сменяйте често матрака си

Това, което повечето хора не знаят, е, че матраците, на които спим, са напръскани със забавители на горенето и различни химикали, които са свързани с множество видове рак. Сменяйте по-често матрака си или поне го покрийте с органични материали, за да намалите излагането си на токсини.

Осигурете си висококачествен пречиствател на въздух

Пречиствателите на въздух с HEPA филтри са сравнително евтини и ще поддържат въздуха във вашия дом без токсини като формалдехид. Поставете един в спалнята си, за да спите по -добре.

Сменете завесите си

Завесите, които всички използваме, могат да натрупват прах през годините и са замърсители на въздуха, които могат да изложат здравето ни на риск. По-добре ги заменете с дървени щори.

4340

Similar Posts