Любов и връзки

20 признака, че той е влюбен, но се страхува да си го признае

признаци-че-е-влюбен-1

Не само за мъжете, но и някои дами също срещат затруднения да изразяват своите емоции. Това са по-плахи или по-затворени като характер хора, които често пъти биват изплашени от силните си чувства.

Всъщност ето как стоят нещата – когато човек изведнъж открие как чувствата превземат ума му и няма начин да бъдат контролирани, най-обичайното нещо в тази ситуация е просто да изпита страх.

Струва ли ви се, че мъжът сякаш се отдалечава от вас? Може би това се дължи на факта, че се опитва да приеме новите си емоции и просто няма никаква идея какво да прави с тях.

Как да разберете, че мъжът се страхува от чувствата си към вас?

Взира се във вас

Познато ли ви е усещането, че някой настойчиво ви гледа? Поглеждате го и вие, но когато той осъзнае това, веднага отвръща поглед. Причината е, че се страхува да признае чувствата си.

Крачка напред, крачка назад

Когато един мъж е изплашен от своите чувства, ту е грижовен и внимателен, ту е откъснат и студен. Тъкмо ви се струва, че сте „разчупили ледовете“ и той изведнъж сякаш се отдалечава от вас.

Това е категоричен знак – влюбен е и това го плаши. Вътре в него се води непрекъсната борба – обмисля дали е да ви допусне в живота си.

В този случай трябва проявите достатъчно търпение, докато изчаквате той да признае чувствата си или да си тръгне.

Обича да прекарва време с вас

Едва ли би прекарвал с удоволствие време с вас, ако го привличате единствено като обект за задоволяване на физически желания. Ако го прави, значи се чувства комфортно до вас, но му трябва време да си го признае.

Не  се решава на първа крачка

Това, че един мъж е влюбен се усеща от жената по доста начини. Но въпросът, който дамите си задават е, защото все пак не първата крачка, въпреки че очевидно иска. И отново отговорът е – страхува се от чувствата си. Това може да се дължи на много причини. Например, някога сърцето му да е било разбито и сега да си мисли, че всичко ще се повтори отново. Или пък да счита, че сте твърде добра за него. Ако разговорите достатъчно, вероятно причината ще се изясни. Успокойте го, че може да се обърне към вас за съдействие и вие го искате.

Нервен е около вас

Забелязвате, че е видимо нервен, но не сте сигурни защо. Щом нещо е важно за нас, винаги сме нервни, тъй като се тревожим за последствията. Ето това се случва в неговия ум.

Изчервява се във ваше присъствие

Не само жените го правят – мъжете също са способни на това, най-вече в присъствието на обекта на техните желания.

Ако говори за себе си със свенливост, това е съвсем ясен знак колко е увлечен. Защото го е грижа какво мислите за него и иска да ви направи възможно най-доброто впечатление. Как да реагирате в този случай – помогнете му да се отпусне и успокои. Насърчете го да говори и разказва.

Изпотява се

Това се случва от нервно пренапрежение, защото желае да се покаже в най-добрата си светлина и същевременно се опитва да преодолее нервността си. Усмихвайте се на шегите му и постепенно нещата ще си дойдат на мястото.

Смесени сигнали

Излъчва такива смесени сигнали, които ви пречат да го разберете. Изглежда сякаш си играе с вас, но път инстинктът ви подсказва, че дълбоко в себе си той много държи на вас. Вярно е, че може да ви отблъсне в първия момент, но след това се осъзнава, признава, че се нуждае от вас и отново иска да си ви върне.

Смее се на шегите ви

Това е сигурен знак за наличие на силни чувства.  Обикновено мъжът го прави за да подобри атмосферата и да направи общуването по-леко.

Иска да ви улесни да се отпуснете и да порадвате на усещането да сте заедно.

Изслушва проблемите ви

Няма как да наречем един мъж безразличен, ако винаги с готовност изслушва вашите притеснения. Него го е грижа, но той се страхува да ви каже за това.

Иска да ви увери, че е готов да ви предпази от всякакви неприятности и недоброжелатели.

Не ви кани на среща.

Едва ли това ще ви се стори като знак, че мъжът има чувства към вас.

Мъжете обаче могат да бъдат и срамежливи. Ами ако вече няколко пъти се е канил да го направи, но му се е струвало, че все не уцелва подходящ момент? Дами, не трябва да се отказвате веднага, дайте шанс на такъв мъж.

Опитва се да ви защити

Ако имате проблем, той е готов да помогне с решението му. Така демонстрира чувствата си. Действията казват много повече от думите. Може да не казва, че му липсвате, но щом е готов да направи всичко за вас и ви засвидетелства уважение, това само по себе си говори какво изпитва.  Обича ви, но му трябва време, за да подреди чувствата си. И ще го направи.

Изпраща съобщения

Влюбеният мъж винаги ще иска да научи как е преминал денят ви. Може да ви изненада със спонтанни съобщения, за да ви каже добро утро или да ви покани на среща.

Желае да прекара възможно най-много време с вас и въпреки че знае, че го харесвате, пак се страхува да го признае. Може би държи да ви опознае по-добре, преди да предприеме важната крачка.

Ревнува, когато друг мъж е до вас

Дори ако все още не сте двойка, той ще ревнува, ако друг мъж е твърде близо до вас. За него всеки такъв е потенциален съперник и затова иска да ви предпази от всякакви алчни погледи, за да сте само негова. Но пък не е готов да си го признае.

Не споменава други жени

Защо да го прави като вече е намерил това, което търси. Само вие сте му в ума и нищо не може да направи по въпроса. Иска само една жена в живота си и това сте вие.

Подкрепя ви безусловно

При всеки ваш проблем е наблизо и иска да помогне. Наясно е, че е важно да сте с любим човек и ще направи за вас всичко, на което е способен, дори и невъзможното. Иска да знаете, че е мъжът, на когото може да имате доверие във всяко отношение.

Обръща внимание на дребните детайли

Детайлите се помнят само от мъж, който изпитва силни чувства. Ако не е заинтересуван изобщо няма да помни такива неща.

Как да реагирате при противоречиви сигнали от страна на мъжа?

Да, те са изтощителни и сигурно се чудите трябва ли ви да поддържате такива отношения или е по-добре да зарежете всичко. Но, помнете, че това е временно. Когато влезете във връзка нещата ще се променят. Щом наистина го харесвате и го искате в живота си, дайте му време и не го притискайте. Той ще си подреди чувствата и ще възвърне равновесие. А оттам насетне ще започне щастието.

65596

Similar Posts