Любов и връзки

Защо човек се влюбва само 3 пъти в живота – научни изследвания

Човек се влюбва само 3 пъти в живота

Както показват проучвания на британски учени, през целия си живот човек може да намери партньор в живота около пет пъти, но може да се влюби истински само три пъти. И чак на третият път може да се постигне идилия между влюбените.

 

Човек се влюбва само 3 пъти в живота

 

Първа любов

Първата любов се случва в гимназията. Тогава обектът на обожание изглежда перфектен във всеки смисъл. Мнозина сравняват тази връзка с приказка: усещане за пеперуди в стомаха, прилив на емоции и нови чувства. Хората губят ума си в тази любов, вярвайки, че тя е за цял живот. Но реалността прави свои собствени корекции и след известно време двойката започва да се сблъсква с изпитания, които ги разделят.

 

Втора любов

Тази любов идва в живота на човек веднага след първата и служи като вид спасение от предишни връзки. Тя е сложна и учи хората да бъдат себе си, за да могат да се чувстват обичани. Разбито сърце търси човек, който може да защити, стопли, подслони и също така да забрави миналото.

 

Най-често тези отношения се оказват егоистични за един от партньорите, защото той не вижда бъдеще в тях, основното за него е да затвори за известно време празнотата в сърцето си. Тези връзки най-често се провалят, защото в тях единият партньор става зависим от втория. Такава любов често причинява непрекъснато страдание, защото в нея има много болка, измама и манипулация.

Може да изглежда, че за разлика от предишни връзки, човек прави всичко по съвсем различен начин, поправяйки миналите си грешки. Но често се случва втората любов да прилича на цикъл, който се повтаря през цялото време. Хората се надяват, че нещо ще се промени в живота им, но става само по-лошо.

 

Трета любов – истинска любов

След две неуспешни връзки, когато човек е напълно разочарован от любовта, идва нова. Най-често това се случва неочаквано, затова изглежда погрешно и не отговаря на всички представи за истинската любов.

Третата любов е истинска, от нея и двамата партньори искат да получат искреност, спокойствие и духовна близост.

Тази връзка е много трудна за обяснение, тя буквално те събаря, така че никой не може да я планира. В такава любов хората се приемат такива, каквито са в действителност, всички маски падат. В тази връзка и двамата партньори се чувстват удобно.

Ако в предишни връзки хората не бързат да станат искрени за партньора си, то в третата те научават за всички ценности и се опитват да спасят това, което имат, като правят всичко възможно. В такива отношения хората започват да се променят, стават искрени.

Намирайки се до човека, който ги прави щастливи, всички искат да са най-добрата версия на себе си и да заслужат напълно любовта партньора!

781

Similar Posts