Психология

4 фрази, с които ще обезкуражите грубияните

Как да се справим с груби хора

Със сигурност всеки от нас поне веднъж в живота си е попадал на не особено приятелски настроени хора. Общуването с грубияни не доставя особено удоволствие, защото на първо място ни лишава от морален баланс. Как да се държим с такива хора? Ето четири ефективни фрази, които, според психолозите, веднага ще обезоръжат всеки груб човек.

„Благодаря“

На първо място, трябва да разберете, че грубият човек е провокатор. Някои хора са енергийни вампири по природа и изпитват удоволствие да ядосат някого. Съответно, вашата задача е да не се подвеждате към провокация. Спокойно изслушайте грубостта до края, а след това кажете „Благодаря“ и си тръгнете. По този начин ще демонстрирате на събеседника, че думите му изобщо не са ви закачили и че вие ​​владеете ситуацията, а не той. Такъв „ефект на изненада“ ще го обърка и лиши от желанието му за по-нататъшно развитие на дискусията.

 

„Ще говорим за това утре“

Човекът, който възнамерява да ви ядоса, иска да види реакцията ви тук и сега. Не го интересува какво ще се случи утре. Думи като „Нека поговорим за това утре“ определено ще го обезсърчат. Тази фраза е подходяща при работа с груби колеги или с онези хора, които срещате ежедневно. Подобно поведение от ваша страна ще демонстрира вашето самообладание и ще подчертае самочувствието ви. Волевите и силни хора просто избягват грубияните. Вашият събеседник просто ще разбере, че е безполезно да ви предизвиква някакви емоции, защото не се поддавате на провокации и знаете как да се контролирате.

 

„Какъв отговор искаш да чуеш?“

Когато човек започне да се държи откровено грубо с вас и да ви казва неприятни думи, просто попитайте какъв отговор иска да чуе от вас. В повечето случаи той няма да намери какво да отговори. Такива думи ще го накарат да се замисли за поведението си и ще охладят плама му. Може би човекът просто е станал на грешния крак и не е дал сметка за действията и думите си. Така че, ако искате да разберете ситуацията и да разберете причините за такава агресия от страна на събеседника, използвайте тази фраза. Тя често се превръща в отлично начало за конструктивен диалог.

 

„Откъде у теб толкова много негативизъм?

Тази фраза също ще обезоръжи насилника и ще покаже, че забелязвате всички негативни атаки, отправени към вас. Освен това тези думи ще преместят вниманието от вас към него. Сега вече не вие ​​ще бъдете критикувани, а вашият събеседник. Може би това ще го накара да се замисли върху поведението си и да се види отстрани.

Ето как да се справим с груби хора, запомнете фразите и ги приложете в ежедневието си – ще се убедите, че работят!

1502

Similar Posts