Любов и връзки

5 чувства, които мъжът изпитва, преди да се влюби истински

чувства-които-мъжът-изпитва-преди-да-се-влюби

Не е тайна, че няма по-чувствен мъж от този, който е влюбен. Но точно преди да се влюби истински, той преминава през 5 специфични усещания. Точно те му помагат да разбере дали жената срещу него заслужава чувствата му и дали любовта им ще е трайна.

Емоционално и физически в безопасност

Става дума за първото усещане. Важно е мъжът да се чувства емоционално и физически в безопасност около жената, която обича. Всеки мъж ще го отрече и скрие това, защото иска да го възприемате като силен, независим и горд. Но все пак то е истина.

Важно е мъжът да чувства, че може да се покаже на жената такъв, каквато е, да не се притеснява и да отвори душата си пред нея и да бъде уязвим.

Това е сигурен знак за любов! Ако той ви разкрие своите вътрешни страхове, без опасения, че ще бъде осмиван и отхвърлен, това несъмнено ще окаже много силно влияние върху емоционалния фон на връзката. Чувство за спокойствие, за уют и комфорт е най-важно условие за ескалация на чувствата. Затова, постарайте се дадете на мъжа възможност да усети изцяло колко много ви е грижа за него.

Всеки мъж иска да бъде герой за своята жена

Това е второто важно чувство, което мъжете трябва да изпитат, за да се влюбят до полуда. Всеки мъж мечтае да е герой за своята жена. Той иска да защити, спаси, разреши проблемите – с две думи, да бъде рицар в блестяща броня. Това желание е искрено и носи със себе си желанието му да направи вашия живот по-добър, за да можете да се гордеете с него.

За мъжът е важно да бъде оценен

Това е третото чувство. Мъжът иска да почувства своята стойност, въпреки недостатъците си. Той няма никога да ви каже, че иска да бъде приет такъв, какъвто е.

Но копнее да бъде с вас без да се преструва, както и да опознае вашето истинско аз. Очаква да имате такива близки отношения, които предполагат, че можете спокойно да свалите маските и да се приемете двамата такива, каквито сте в действителност.

Жените също го искат, без съмнение. Но всички се страхуваме да не бъдем отхвърлени и затова бързаме да скрием душата си във възможно най- тъмните ъгли. И по възможност да не я показваме на никого.

Истинската и силна любовна връзка няма за цел да преправя обаче никого. Тя оставя човек сам да реши да промени нещо в себе си, ако желае! Когато мъжът започне малко по малко да се разкрива или поне да прави първи плахи опити в това отношение, бъдете възможно най-добросърдечни и грижовни. Това ще бъде оценено. Вие също можете да предположите колко трудно е това, да се решиш да допуснеш някого в душата си. Приемете го като комплимент и отвърнете със същото.

Мъжът желае да се чувствате сигурна до него

Това е четвъртото чувство. Всеки мъж, който се е доверил на някоя жена, държи тя да не се чувства уязвима до него. Държи на нейната откровеност – иска да знае някои тайни за нея, недостъпни за другите. Той се радва, ако тя се чувства с него добре и не се притеснява да се покаже такава, каквато е. Усещането, че можете да споделите с някого нещо и той няма да ви предаде, е много дълбоко чувство. Всички се страхуват да направят такава стъпка, но с подходящия човек това е  възможно. Дори и да не се получи от първия път, постепенно ще се култивира.

Мъжът не желае да се преструвате

И, накрая – последното пето чувство. За мъжа е важно да не се преструвате. Показвайки му, че вашите емоции и чувства не са игра, а са напълно истински, сте на път да спечелите сърцето му завинаги.

Не се правите на нещо различно, не се опитвате да бъдете перфектни, но все пак той избира да остане до вас. Това е сигурен знак за силата на неговите чувства. Не се страхувайте от недостатъците си, всички имаме такива. Важно е да умеем да се приемаме един друг и въпреки всички тях, пак да се обичаме.

63134

Similar Posts