Психология

6 начина да направите всеки ден ЩАСТЛИВ И УСПЕШЕН

Как да направите всеки ден щастлив и успешен

Хубаво е, когато през целия ден всичко върви добре, а двойно по-хубаво е, когато късметът те „преследва“ всеки ден. Ето няколко прости правила.

Късметът, като правило, може да бъде контролиран и привлечен в живота ни. Успешните хора просто се фокусират по-малко върху проблемите си и продължават напред, което означава, че постигат целите си по-бързо. Късметът има свои собствени рецепти и ако правите всичко по правилата, определено ще получите това, което искате. Няма хора, които са родени губещи, но има такива, които се отказват от успеха, без дори да опитат.  

 

Как да направите всеки ден щастлив и успешен?

 

Вярата, че можете да успеете

Не можете да започнете деня с мисълта, че отново ще се провалите, че „голямата награда“ ще отиде при някой друг и колкото и да се опитвате, отново няма да постигнете нищо. Ако вярвате в това, тогава, разбира се, ще бъде така. И всичко ще завършва с провал. Трябва да вярвате в себе си, за да имате наистина късмет, защото самохипнозата може да играе голяма роля за вашите способности. Не вярвайки в собствените си сили, вие подсъзнателно действате по такъв начин, че вашите „очаквания“ да се случат и да се провалите. Можете обаче да постигнете точно обратната цел, ако се научите да се убеждавате, че можете да направите всичко. Основното е да го вярвате искрено. Също така забравете думите „ами ако“– спрете да мислите за лошото, мислете само, че определено ще успеете.

 

Правилната настройка за деня

Разбира се, не е лесно да останете в добро настроение, когато цял ден се натъквате на груби хора, които сякаш специално се опитват да изтрият усмивката от лицето ви. И все пак е напълно възможно да запазите настроението си – основното е да се опитате да се отнасяте към всичко с малко хумор. Ако някой, когото не харесвате, ви е подхвърлил нещо язвително, явно в него бушуват доста силни емоции, а това е смешно по свой начин: логиката му или куца, или от злоба вече не знае какво говори. Така че, засмейте се, вместо да се ядосвате. Човекът е за съжаление, не вие!

 

И ако все пак сте се поддали на глупостите на другите и сте си развалили настроението си, не си го изкарвайте на приятели и близки, защото още на следващия ден или дори след час то ще се промени и ще съжалявате за поведението си.

 

Ако искаш нещо – направи го!

Ако искате да постигнете нещо, трябва да разберете, че то няма да ви падне като манна небесна. За да получите нещо, трябва да работите усилено за него. Това е смисълът на късмета – усилията, които полагате, за да постигнете целите си. Ако чакате всичко магически да се случи по начина, по който сте искали, никога няма да стане. Щастливците постигат всичко, защото се стараят.

 

Не се отказвайте след първия провал

Не всичко може да се постигне от първия опит и това изобщо не зависи от късмета. Случва се на всеки, основната разлика между губещите и късметлиите е, че губещите решават веднага да приемат случилото се и да се откажат, а късметлиите продължават да опитват отново и отново. Всъщност, всички имаме еднакъв късмет и шанс в живота, разликата е само в реакцията ни. Не се отказвайте след първия опит или дори без изобщо да опитате, в противен случай никога няма да постигнете успех.

 

Трябва да умеете да си почивате

Умореният човек често е разсеян, което означава, че често прави грешки, има ниска производителност и работи до краен предел. Ако искате денят ви да е успешен, просто трябва да се научите как да релаксирате.

Принуждавайки се непрекъснато да действате над възможностите си, никога няма да постигнете нищо, защото срещу вас винаги ще работи силен враг – вашата умора. Трябва да си починете и да натрупате сила, за да можете по-късно да инвестирате същата сила в постигането на целите си. Ако не направите това, няма да можете да работите върху желанията си с пълен капацитет.

По-добре е да забавите и отложите целта си за ден или два, отделяйки свободни часове за почивка и след това отделяйки много време за това, отколкото отново и отново да се опитвате да работите на границата на възможностите си и респективно да правите грешки и отново.

 

Запазете детското

Всички знаем какво е поведението на децата: те са вечно радостни, всяка „мъка“ се забравя почти мигновено, те постоянно тичат, играят, забавляват се. Свикнали сте да гледате на такова поведение с усмивка и да бъдете докоснати от него, но когато възрастен се държи по същия начин, изглежда различно. Може би глупаво и несериозно. Но да си като дете понякога е добре  – опитайте се да се научите да мислите позитивно като малки деца.

За да направите това, понякога забравяйте, че вече сте пораснали и трябва да се държите по определен начин, научете се да се забавлявате: скачайте в локви през лятото, а през зимата правете снежни топки на път за работа. Само в добро настроение и с весели искрици в очите можете да постигнете желаните цели.

 

Вашият късмет зависи само от вас и вашето поведение

Вашият късмет зависи само от вас и вашето поведение, можете да го управлявате, като го привлечете в живота си с помощта на тези простички съвети. Ако приемете ролята на „губещ“ и спрете да се опитвате да промените нещата, определено никога няма да успеете. Тези, които постоянно седят на дивана и очакват всичко около тях да се промени към по-добро от само себе си, са наивници.

Късметлиите работят усилено, за да постигнат желаните цели – да се учим от тях!

4090

Similar Posts