Любов и връзки Психология

7 факти за мъжете, които много ще изненадат дамите – научни доказателства

Факти за мъжете

Представяме ви 7 факта за мъжете, които ще ви накарат да ги погледнете по нов начин.

Мнозина твърдят, че мъжете и жените са като същества от различни планети. И това всъщност е така, защото логиката, мисленето и психологията, които имаме, са коренно различни. И се оказва, че мистериите се крият не само в красивите дами. Силният пол също е изпълнен с много противоречия и неразгадани мистерии.

Това 7 от най-невероятните факти за мъжете, които може да изглеждат като измислица, но всъщност са самата истина.

Един мъж прекарва почти една година от живота си в гледане на жени

Според проучване, проведено  сред 3000 респонденти, се оказа, че един мъж прекарва средно по 40 минути на ден, съзерцавайки жените. Това могат да бъдат колеги, приятелки или просто красиви непознати. Оказва се, че цели 259 часа в годината един мъж гледа жени. Впечатляваща цифра, нали?

Мъжете лъжат два пъти по-често от жените

20th Century Fox Home Entertainment проведе специално проучване през 2009 г. Според него, мъжете лъжат своите колеги, шеф или партньор до 6 пъти на ден. На свой ред жените правят това само 3 пъти на ден. Сега е ясно кой е истинският лъжец, нали?

Мъжете ценят повече комплиментите от други мъже, отколкото от жените

Общоприето е, че по-силният пол е доста развълнуван, когато чуе комплименти от устните на жените. Но, всъщност, мъжете са много възприемчиви към комплименти от други мъже. Робърт Хърбърт от университета Бингамтън доказа, че представителите на силния пол са доста предпазливи към комплиментите и благодарят за тях само в 30% от случаите. Но, ако мъжът получи комплимент от друг мъж, това се възприема като похвала от равен, което значително самочувствието.

Мъжете харесват жени със здравословно тегло

Според изследване на учени от университета в Гранада, за мъжете основният показател за здравето на жената е нейното нормално тегло. Оказва се, че представителите на силния пол никак не са във възторг от твърде слабите дами. Много повече харесват дами, чието тегло съответства на индекса на телесна маса. Това им „говори“ на подсъзнателно ниво, че такава жена не се изтощава с диети и ще може да им роди здрави деца.

Мъжете обичат да се самосъжаляват

Психологът Е. Райли в известната си книга „Психологията на мъжете и мъжествеността“ казва, че силният пол обича да се самосъжалява. В същото време самосъстраданието при мъжете е много по-дълбоко, отколкото при жените. Може би затова при най-малкото неразположение мъжът веднага ляга безпомощен в леглото и се прави на смъртно болен.

Мъжете се влюбват по-бързо от жените

Според проучване, публикувано в The Journal of Social Psychology, мъжете се влюбват по-бързо от жените. Това може да се обясни с тяхната полова роля в обществото. Представителите на силния пол смятат, че трябва да поемат инициативата и затова се влюбват по-често.

Ако е влюбен, мъжът не забелязва други жени, освен тази, която е превзела сърцето му

Когато един мъж е истински влюбен в дадена жена, той просто не забелязва другите. Въз основа на изследването се доказва, че когато гледа дамата, която обича, нивото на хормона окситоцин в мъжа се повишава, което го кара да гледа само нея. И наистина не го интересува нищо друго наоколо.

Както се оказва, мъжете крият много мистерии и странности. Не само женската душа има нужда от ключ, мъжката – също!

13042

Similar Posts