Любов и връзки

Как да разберете чрез кореспонденция, че някой ви харесва

Как да разберете че някой ви харесва

Ако общувате с някого в интернет, може да почувствате, когато той не ви харесва. Психолозите разкриха и обратното – признаците, че е привлечен от вас. Прочетете ги и ако имате повече от едно съвпадение, това е много добре.

Той първи ви изпраща съобщение

Ако събеседникът постоянно започва разговора пръв, това е много добър знак. Това е вярно само в случаите, когато той или тя не ви моли постоянно за помощ, а просто пита как сте или споделя видеоклипове, статии, снимки.

Дълги съобщения

Хората, които не се интересуват от общуването с вас, няма да ви изпращат дълги съобщения. Те ще се ограничат до сухи отговори като „да“, „не“, „не знам“, „добре“. На теория, колкото по-голямо е посланието, толкова по-добре.

Дължината на съобщенията директно показва интереса на човека към вас. Тези хора могат да бъдат разделени на две много важни групи. Има такива, които пишат много, но в кратки съобщения, а има и такива, които пишат в големи единични съобщения.

Що се отнася до тези, които обичат да пишат много, но в кратки съобщения, тези хора са изключително импулсивни и не обичат да пазят всичко в себе си. Ако човек остави едно голямо съобщение за много дълго време, след това той го препрочита и коригира – сто процента. Въпреки че това е общителен, но много предпазлив събеседник, който внимателно претегля думите си. В живота може да бъде мълчалив интроверт, но в интернет се разкрива по-добре.

Повтарящи се съобщения

Да приемем, че сте получили съобщение от някого. Ако не можете или не искате да отговорите сега, тогава някой, който ви харесва, ще ви изпрати отново съобщение от рода на „къде отиде?“.

Главни букви

Случва се човек постоянно да комуникира в мрежата с главни букви. Постоянно светещият „Caps lock“ или отделно подчертани думи с едър шрифт показват, че имате насреща си доста нестандартна личност.

Особено внимание трябва да се обърне на тези, които не подчертават някои думи, като се фокусират върху тях, но пишат през повечето време с главни букви. Всичко е изключително просто – вашият събеседник просто обича вниманието и се опитва да го привлече към себе си. Има голяма вероятност този човек да няма достатъчно самочувствие.

Твърде много въпросителни или удивителни знаци

Това важи и за онези, които обичат да поставят в края на изречението не една „скоба за усмивка“, а 3, 5, 10 и т.н. По правило такъв навик имат много емоционалните хора, които искат да покажат чувствата си в момента.

Например, може да е много чувствителен човек или много радостен. По този начин той се опитва да демонстрира неприкрити емоции.

Любителите на писането по правилата

Повечето хора не се притесняват от пунктуацията и правописа, когато общуват в социалните мрежи или чрез SMS. Дори тези, които знаят как да пишат правилно, често не слагат запетаи и правят грешки.

Особено внимание трябва да се обърне на онези, които се опитват да пишат според правилата. Такива хора са последователи на логиката. Психолозите отбелязват, че са и лоялни, внимателни хора, които спазват обещанията си.

Емотикони

Много е хубаво, когато човек ги използва. Това означава, че той или тя се опитва да покаже емоциите си и не ги задържа в себе си. В повечето случаи е много приятно да общувате с такива хора както в интернет, така и в реалния живот.

Но да обърнем внимание и на онези хора, които не пишат, а отговарят с емотикони. Те не искат да говорят с вас по някаква причина. Обикновено е много трудно да напишете „това е, работя, ще се видим“ или „Имам работа“ . Ако човекът отговаря на вашите съобщения с усмивка, значи е време да го оставите на мира.

Човек в кореспонденция се чувства по-свободен, така че всички ние проявяваме характера си най-пълно точно в интернет, а не в общуването на живо. Въпреки това дори в интернет има някои важни съвети за съблазняване. Експертите съветват да копирате стила на общуване на събеседника. Например, ако той ви отговори с кратки съобщения с изобилие от емотикони, започнете да правите същото. Ако той или тя ви изпраща много дълги съобщения, без излишни скоби и емотикони, отново се опитайте да направите същото. Човекът ще си помисли, че си приличате много, така че бързо ще започне да ви се доверява.

7964

Similar Posts