Красота Стайлинг

8 стъпки за млада кожа

8-стъпки-за-млада-кожа

Стареенето на кожата е естествен процес. Но не се притеснявайте, експертите са на мнение, че има няколко начина да я запазите здрава и млада възможно най-дълго. Ето няколко естествени начина.

Спорт

Физическата активност помага на сърцето, белите дробове и мускулите да останат в тонус, а също така подобрява кръвообращението в кожата. Когато се занимавате със спорт не носете грим, в противен случай гримът може да причини алергии.

Яжте оранжеви зеленчуци

Оранжевите зеленчуци като моркови и чушки съдържат бета-каротин, лутеин, зеаксантин и ликопен. Това са естествени вещества, които могат да помогнат на кожата да възстанови тъканите си, да я поддържа гладка, мека и да осигури правилното ниво на хидратация. Тези храни, заедно с други като царевица, домати, чушки и жълтък, могат да помогнат за защитата на кожата ви от вредните слънчеви лъчи.

Пийте зелен чай

Зеленият чай съдържа редица вещества, които имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които предпазват кожата от увреждания, които кожата може да получи под слънцето.

Рибено масло

Много хора приемат добавки с рибено масло, за да подпомогнат работата на сърцето си, но рибеното масло е полезно и за кожата. То запазва еластичността на кожата и поддържа косата ви блестяща.

Откажете се от алкохола

Алкохолът разширява кръвоносните съдове в кожата и те губят тонуса си. Алкохолът също намалява нивата на витамин А в организма, което е важна антиоксидантна и защитна функция.

Спете достатъчно

Ефектът, който доброто качество на съня има върху вашето здраве, е огромен, ще забележите как кожата ви ще се промени значително, ако получите достатъчно сън. Сънят отпуска мускулите на лицето, което по свой начин помага за изглаждане на бръчките и линиите на лицето.

Пийте много вода

Пиенето на достатъчно вода е важно за цялото ви тяло, включително кожата ви. Ако кожата ви не е запасена с достатъчно вода, тя ще бъде суха, лющеща се и ще загуби еластичност. Сухата кожа предразположена към бръчки. Чудесен начин да попълните влагата в кожата си е да нанесете овлажняващ крем веднага след вана или душ.

Избягвайте йо-йо диетите

Драматичното отслабване и възвърнатите след това килограми може да навреди на кожата. Диети като тези лишават кожата ви от важни хранителни вещества, което провокира появата на бръчки.

415

Similar Posts