Във форма Здраве

Ако краката ви се потят: Домашни средства за борба с лошата миризма на краката

лошата миризма на краката

Бромхидрозата е медицинският термин за неприятната миризма. Краката и подмишниците са части от тялото, които са предразположени към това, тъй като съдържат хиляди потни жлези -най-вече по стъпалата. Нашите стъпала произвеждат пот, която съдържа мазнини, някои киселини, натриев хлорид, минерали и вода. Краката са така да се каже естествено място за размножаване на бактерии.

Хората се потят независимо от времето или температурата навън. Бременните жени и тийнейджърите са по-податливи на изпотяване крака поради хормоналните промени в телата си.

Други причини за лошата миризма на краката могат да бъдат стрес, диабет, наркотици, алкохол, липса на вентилация за краката, сърдечни заболявания, някои лекарства, старост, лоша хигиена и др.

Предлагаме ви някои естествени домашни средства, които могат да помогнат за облекчаване на миризмата на краката.

Сол

Солта съдържа магнезий и сулфат, които лесно се абсорбират от кожата. Това съединение може да помогне за намаляване на токсините и да убие бактериите, причиняващи лошата миризма на краката. Накисването на стъпалата в солен разтвор всеки ден ще помогне много.

Джинджифил

Джинджифилът насърчава изпотяването и детоксикацията на тялото. Той също така съдържа антибактериални свойства, които могат да се борят с микроби и бактерии. Рендосайте парче джинджифил и увийте в тензух, като завържете здраво. Поставете гореща вода в купа и тензуха с джинджифила вътре. Оставете го така за пет минути, преди да накиснете краката си. Правете това всяка вечер преди лягане.

Оцет

Оцетът може да няма най-приятната миризма, но пък за сметка на това киселинното му съдържание помага за пълното премахване на бактериите от краката.

Черен чай

Черният чай съдържа танинова киселина, която действа антибактериално и стягащо. Може да ви помогне да освежите краката си и да намалите прекомерното изпотяване. Поставете 4 пакетчета черен чай в купа, пълна с гореща вода. Оставете го да се накисне 10 минути, преди да натопите краката си в легена.

 

Също така, специалистите препоръчват да избирате правилните обувки – такива, които позволяват на краката ви да дишат. Обувките от плат или кожа пропускат въздух и затова те са най-добрият избор за работни обувки.  

510

Similar Posts