Във форма Отслабване

Да влезем бързо във форма: 4 упражнения, които изгарят най-много мазнини

Ако искаме бързо да влезем във форма, ще е необходимо повече от здравословно и правилно хранене. Жизнеността на тялото зависи и от физическата активност. Специалистите подбраха специално за вас най-ефективните 4 упражнения, които изгарят най-бързо мазнините. Освен, че ще намалите размера на дрехите си, с тях ще се чувствате тонизирани и изпълнени с енергия. Животът просто ще промени своето лице и ще ви покаже най-широката си усмивка. Но да не говорим повече, а направо да действаме!

4 от най-ефикасните упражнения, чрез които да постигнете желания ефект на отслабване максимално бързо

Мечешко пълзене

упражнения за изгаряне на мазнини - мечешко пълзене

На пръв поглед това упражнение изглежда много лесно и просто за изпълнение. Оказва се обаче, че е доста трудно да пълзиш по пода. Децата се справят доста лесно с това. Всъщност всичко се усложнява от факта, че за разлика от тях трябва да държите цялото си тяло под напрежение. Ето защо мечешкото пълзене се счита за един от най-ефикасните методи за изгаряне на мазнините. Също така прави тялото по-издръжливо и по-пъргаво.

Как да го направим?

Заемете позиция за пълзене като изправите ръцете и започнете да пълзите по пода, като редувате противоположната ръка и крак. Когато правите това, не забравяйте да държите гърба си максимално изправен и не позволявайте коленете да докосват пода. Първо пълзете напред, след това назад. Не бързайте! Правейки упражнението с бавно темпо, вие натоварвате тялото още повече.

Хвърляне на топка

упражнения за изгаряне на мазнини -хвърляне на топка

Това упражнение е идеално за напрегнатите дни. Тук не просто се изгарят мазнините, когато удряте топката с всички сили, но и облекчавате стреса и различните негативни емоции, които сте натрупали в себе си.

Как да го направим?

Използвайте цялото си тяло, за да се движите. Повдигнете топката високо над главата, като едновременно с това се повдигате на пръсти. Използвайте торса, бедрата и ръцете си, за да ударите топката в земята. Хванете топката, докато тя отскача към гърдите ви. Повторете упражнението няколко пъти.

Бърпи

упражнения за изгаряне на мазнини-бърпи

Това на практика е упражнение за всеки, който иска да се изпоти силно и да изгори много мазнини. Ефективността на това упражнение е в комбинация от три елемента: дъски, лицеви опори и скокове, които се изпълняват без прекъсване и представляват един комплекс. Всичко това в едно повторение. Впечатляващо нали

Как да го направим?

Клякаме докрай от изправено положение, краката трябва да са на ширината на раменете. Докато краката са свити в коленете, ръцете опират пода. Отскачаме назад, изправяйки краката и заемаме поза „дъска“. Уверете се, че гърбът е изправен. От тази поза правим лицева упора и се връщаме отново в позицията „дъска“. Правим скок напред, връщайки се в положение на пълен клек с ръце на пода. Скачаме нагоре, като в същото време вдигаме ръцете си, колкото се може по-високо.

Скачане на въже

упражнения за изгаряне на мазнини - скачане на въже

Всеки, който мисли, че само децата на детската площадка скачат на въже е в заблуда. Това е най-простото и достъпно оборудване, което ще ви позволи да изпълните тренировка за цялото тяло, която ще изгори много мазнини. Скачането на въже е лесен начин да получите супер кардио тренировка. Докато бягането изисква само сила на краката, скачането на въже също ще ви накара да напрегнете мускулите от горната част на тялото. В процеса на извършване на това упражнение, само за една минута, можете да изгорите до 15 калории.

Как да го направим?

Можете да скачате на два крака или да опитате следния метод.

Направете 10 скока на два крака, след това направете 10 скока на десния крак и още 10 на левия. Починете около 20-30 секунди. Продължете да правите това упражнение в тази последователност, като постепенно намалявате броя повторения, докато стигнете до нула.

Експертите споделят, че  едно от най-добрите упражнения за изгаряне на излишните мазнини е Бърпи, защото при това упражнение се изразходва най-много енергия. Кардиото от друга страна действа и като лечебна техника. При него кръвоносната система започва да действа по-добре. Кръвта започва да тече по-бързо в организма, като разпръсква всички ненужни плаки.

Мнението на всеки един експерт е, че всеки един вид физическа активност в комбинация с правилно хранене, ще доведе до желания резултат.

259

Similar Posts