Красота Стайлинг

Експерт обясни защо не трябва да мием косата си в едни и същи дни от седмицата

Защо не трябва да миете косата си в едни и същи дни от седмицата

Жените обикновено са много стриктни към своя външен вид, да не допускат дори леко замърсяване на косата си. Но понякога тази техника има обратен ефект: скалпът произвежда все повече и повече мазнина и трябва да се мие още по-често. Получава се порочен кръг. Известният лондонски фризьор Рики Уолтърс посочи още няколко причини, поради които не трябва да миете косата си в едни и същи дни от седмицата.

Защо не трябва да миете косата си в едни и същи дни от седмицата?

В сайта на The Mirror се появи статия за неприятните последици от миенето на косата в едни и същи дни. Уолтърс, който знае всичко за косата, казва, че честото миене има пагубен ефект върху структурата на косата, унищожавайки я.

 

От личен професионален опит фризьорът знае, че хората предпочитат да се придържат към строг график за грижа за косата и често го правят в определени дни от седмицата. Например, вторник и петък или неделя и сряда.

 

Но практиката показва, че такава техника е неефективна. Например, понякога косата ви може да не се замърсява, защото сте водили заседнал начин на живот, легнали сте на дивана и не сте ходили по прашните градски улици. В този случай не е необходимо да миете косата си в определения ден. Или, напротив, движили сте се много, денят е бил твърде горещ или сте ходили на фитнес. Тогава косата ще трябва да се измие по-рано от определеното време.

 

Как правилно да миете косата си?

Рики Уолтърс също дава няколко съвета как да миете косата правилно. След като използвате шампоана и преди да нанесете балсама, особено ако имате дълга коса, трябва леко да изсушите кичурите с кърпа. Това се прави така, че излишната влага да не разреди балсама и да го превърне във воднисти остатъци. След като нанесете балсама, изчакайте две минути, преди да изплакнете.

Освен това не трябва да си лягате с мокра или влажна коса – това е лошо за структурата. Косата става по-чуплива и на сутринта можете сами да видите ефекта върху възглавницата.

1020

Similar Posts