Езотерика Психология

Енергийно самоунищожение: Защо се случва и как да се справим с него?

Как да се отървем от саморазрушението

Самоунищожението на енергийно ниво е следствие от негативните мисли и емоции, които човек живее през целия си живот. Това се отразява негативно не само на благосъстоянието, но и на физическото здраве.

 

Енергията на саморазрушението не допринася за активен живот и добро настроение. Човек престава да изпитва радост и не е способен на дейност поради липса на сила и мотивация. Такова въздействие върху  собственото биополе е разрушително, затова езотериците съветват да се съберете възможно най-скоро, за да избегнете не само депресия, но и физически заболявания.

 

Какво причинява енергийно самоунищожение?

 

Вина и самобичуване

Самоунищожението възниква поради постоянно чувство за вина и самобичуване. Човек престава да получава потоци от положителна енергия в необходимото количество, което води до чести промени в настроението, обостряне на негативните емоции и разпадане.

Липса на любов към себе си

Липсата на любов към себе си е друга причина за самоунищожение. Ако не започнете да се обичате и уважавате като личност, стартирате негативна програма, от която трудно ще се отървете.

 

Отхвърлянето на собствените недостатъци и постоянните негативни мисли за собственото несъвършенство създават енергийни празнини в биополето, което допринася за изтичането на положителна енергия и прави човек уязвим към външна негативност.

 

Негативността към собствените ви грешки, липсата на самоуважение и постоянното негодувание са като бомба със закъснител. Ако не сте в състояние да си простите и да извлечете полезни уроци от грешки и недостатъци, тогава негативната енергия в крайна сметка ще измести положителната енергия, което ще засегне всички нива: от емоционално до физическо.

 

Как да се отървем от саморазрушението?

 

 

Научете се да гледате на света положително

Започнете да обичате и уважавате себе си. Всеки човек има свои собствени добродетели, които трябва да се култивират. Спрете да се чувствате недоволни от себе си, отидете до огледалото и се усмихнете на собственото си отражение. Избройте на глас всичките си добродетели и това, което искате да постигнете от живота. По този начин давате на мозъка си сигнал да действа.

 

Никога не спирайте

Напишете план за близкото бъдеще на лист хартия и започнете да правите всичко, което ще ви доведе до щастие и благополучие. Това може да бъде списък със задачи, отказ от лоши навици, нов курс от упражнения, които ще ви помогнат да коригирате недостатъците и несъвършенствата на фигурата.

 

Помислете какво ще се случи с вас, ако не спрете да се самобичувате. Не забравяйте, че негативността допринася за преждевременното стареене на тялото и разрушаването на вътрешните органи .

 

Използвайте доказан начин да се отървете от саморазрушението. За да направите това, опишете всичките си недостатъци в една колона, а в другата противопоставете своите добродетели на тях. По този начин ще можете да анализирате текущата ситуация и да намерите начин да се борите за собственото си щастливо бъдеще, в което ви очакват щастието, любовта и уважението на хората около вас.

 

Започнете курс от упражнения, които ще ви помогнат да възстановите жизнеността

Например, тибетската хормонална гимнастика ще ви помогне да възвърнете изгубеното здраве, а сутрешният джогинг или плуване ще ви ободри, ще ви помогне да изградите воля и да се настроите към успеха.

 

Всяка програма за самоунищожение започва с негативността, която изпитвате по отношение на себе си. Не забравяйте, че можете сами да объркате живота си, обсебени от провалите.

Започвайте всеки ден с усмивка и ясен план за нещата, които трябва да свършите. Бъдете по-често на открито, пътувайте, прекарвайте време с близки, които ще ви подкрепят.

434

Similar Posts