Красота Стайлинг

Грешки в грижата за лицето, които ви пречат да изглеждате млади на всяка възраст

Грешки в грижата за лицето

Съвременната козметология предлага много инструменти и процедури за удължаване на младостта. В днешната статия, ще ви разкажем за най-често срещаните грешки, които дамите допускат, когато се гриждат за кожата на лицето си.

Не започвайте твърде рано

Не се увличайте с чудодейни инжекции и кремове с дълбоко въздействие, ако все още млади. Ако момиче или млада жена има кожни проблеми, е необходимо да се намери и елиминира причината, която влияе върху състоянието на кожата. Като правило се крие в начина на живот или хормонални проблеми. В първия случай това може да се коригира самостоятелно, във втория ще е необходима медицинска помощ. Мощната козметика може само да скрие симптомите за известно време, но няма да реши проблема. Благодарение на технологичните процедури и съвременната козметика, ние наистина изглеждаме много по-млади от нашите майки и баби на същата възраст. Но с годините времето ще даде своето и ще се изисква все повече усилия и средства за отстраняване на последствията от изминалите години. Колкото по-рано една жена е започнала да използва методи за радикално подмладяване, толкова по-трудно ще й бъде да поддържа млада кожа на средна възраст. Това не означава, че постиженията на науката трябва да бъдат изоставени завинаги. Не бива обаче да коригирате времето и да стимулирате кожата твърде активно с неподходящи за възрастта процедури.

Не правете паузи в грижите

Това не означава, че до определена възраст кожата може да бъде игнорирана. Точно обратното: постоянна ежедневна грижа се изисква от най-ранна възраст през целия живот.

Основните изисквания за неостаряващо лице:

  • Почистване
  • Тонизиране
  • Овлажняване
  • Защита от слънцето и вредните фактори на околната среда

Тези процедури са задължителни за кожата всеки ден и спомагат за удължаване на нейната младост с години.

Необходимо е да почистите лицето с меки средства, които не нараняват защитния слой на кожата, като за това използвайте не много гореща вода. Козметолозите казват, че под въздействието на високи температури епидермисът става по-тънък, което означава, че стареенето на кожата се ускорява.

 

Когато избирате продукти за грижа, имайте предвид следните фактори:

  • Тип кожа
  • Индивидуална поносимост на компонентите и склонност към алергии
  • Сезон

Ежедневната грижа не изисква много време и пари и ви позволява да поддържате добро състояние на кожата за дълго време.

Не пренебрегвайте козметиката

Козметични процедури също са необходими за поддържане на младостта на кожата. Това не противоречи на казаното по-горе. Услугите на козметолог са необходими, просто трябва внимателно да ги изберете. В съчетание с правилно хранене, упражнения и здравословен ежедневен режим, посещението при козметик ще помогне за поддържане на здрава кожа за дълго време. Веднъж на няколко седмици в салона трябва да провеждате стимулиращи процедури:

  • Нежно ултразвуково почистване или пилинг
  • Тонизиращ масаж
  • Подхранващи и стягащи маски

С тяхна помощ се отстранява горният мъртъв слой на епидермиса, подобрява се кръвообращението на кожата и се елиминира отока, а клетките получават допълнително хранене. Но имайте предвид , че при някои заболявания традиционните козметични процедури може да са противопоказани.

333

Similar Posts