Красота Стайлинг

Как да предотвратим първите бръчки

Как да предотвратим първите бръчки

До 25 години кожата се счита за млада. След тази възраст започва процесът на стареене: кожата губи своята еластичност, започва да се лющи поради сухота, появяват се старчески петна и бръчки.

Правилна грижа за младата кожа

Обикновено до 20-годишна възраст акнето и комедоните изчезват. Съответно ежедневната грижа включва само почистване на кожата, тонизиране, овлажняване и защита от неблагоприятни външни фактори.

Не бива да почиствате кожата си със сапун – той нарушава pH баланса и ускорява появата на бръчки. Също така трябва да откажете да се грижите за козметика, която включва алкохол.

 

Правилно почистване

Гримът често запушва порите, което влошава състоянието на епидермиса. Освен всичко друго, има замърсяване и прах, така че почистването на кожата е необходимо и за тези, които не използват декоративна козметика. В противен случай кожата ще стане матова, ще се появят малки дефекти.

Младата кожа изисква двукратно почистване с мус, хидрофилно масло, пяна или гел. В резултат кожата ви ще стане свежа и сияйна, ще ви зарадва с равномерен тон на лицето.

 

Тонизиране

Много момичета пренебрегват този етап от грижата. Тонизирането ускорява процеса на възстановяване на киселинно-базовия баланс, неутрализира остатъците от демакиаж и почистващи препарати. Резултат: по-гладка, тонизирана и отпочинала кожа на лицето.

Също така, тоникът подобрява проникването на активните вещества в по-дълбоките слоеве, подготвяйки кожата за по-нататъшни разкрасителни процедури.

 

Овлажняване

За активното производство на колаген и еластин кожата до 25 години се нуждае от дълбока хидратация. Качественият овлажнител е необходим за всеки тип кожа, тъй като пресушеният епидермис изглежда нездравословен и непривлекателен. Изберете опция с лека текстура, която няма да претовари кожата и да й попречи да диша напълно.

 

UV защита

Важно предимство на слънцезащитните продукти е тяхната водоустойчивост. Без UV защита лицето остарява по-бързо: слънчевите лъчи увреждат кожните клетки и дехидратират епидермиса. С течение на годините поради това се появяват бръчки и хиперпигментация. За да избегнете подобни проблеми, задължително използвайте слънцезащитен крем преди да излезете.

107

Similar Posts