Психология

Как да преодолеем самотата: Няколко съвета от психолози, които ще ви убедят, че не си струва да тъгувате

Как да преодолеем самотата

На въпроса как да преодолеем самотата, експертите най-често отговарят: „С помощта на комуникацията!“

Всъщност, ако имате интересна работа, добри приятели, любимо хоби и поддържате топли отношения със семейството си, тогава ще възприемете отсъствието на сродна душа по-леко.  

А  също така можете да се справите със страданието, като се придържате към следните препоръки от психолозите. Нека ги видим.

Не се обвинявайте за факта, че сте сами в момента

Помислете за отсъствието на лични отношения като временно затруднение, което определено все някога ще приключи!

Не се потапяйте в унищожителния океан на негативни емоции

Не забравяйте, че фактът, че ще мразите бившия/та, защото ви е наранил/а,  няма да ви направи по-щастливи.

Омразата, която ви поглъща, рано или късно ще се отрази на лицето ви и това ще изплаши приближаващата се към вас нова любов.

По-добре искрено се зарадвайте за чудесния личен живот на вашия приятел/ка и се „програмирайте“ да повторите същия успех.

Обичайте живота – старайте се да живеете интересно

Посещавайте културни мероприятия, включете се в благотворителна кауза, правете неща, които обичате и които ви носят радост.

Наличието на свободно използвайте за личностно израстване.

Освен това на такива места имате реална възможност да срещнете съмишленик.

Интернет не е само социални медии, а и пространство за забавление, което предлага много възможности за комуникация, която може да се превърне от виртуална в реална.

Намерете някой, който се нуждае от вашата любов

Ако все още нямате късмета да намерите своя човек , споделете топлината си с деца, животни, възрастни хора, които се нуждаят от вашата помощ.

Коте или кученце у дома ще прогони самотата, а раждането на дете без съпруг отдавна не се счита за престъпление (това, разбира се, е най-екстремният вариант).

Справянето със самотата е достатъчно лесно

Основното нещо е да не се изключите от света и да не започнете да се самосъжалявате. Мъчете се всячески да си повдигате духа, като измисляте нови и нови приятни начини за запълване на свободното си време.

Най-важното е да запомните, че обикновено хубавите неща се случват, когато човек е настроен за тях. Ето защо унинието е нежелателно, дори точно обратно – винаги можете да намерите положителни емоции в нещо, което е различно от романтична връзка.

Тя ще дойде – любовта, в това не бива да се съмнявате и за миг.

11545

Similar Posts