Езотерика

Как да се отървем от КАРМИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Как да се отървем от КАРМИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Как методът Рейки ще ви помогне да изчистите аурата си и да подобрите кармата си?

Родова карма

Има такова нещо като карма на клана, което по същество е програма, която засяга всички членове на едно семейство. Родовата карма се формира чрез различни действия на членове на семейството (както живи, така и починали), тъй като всяко от нашите действия оставя своя отпечатък върху цялото семейство като цяло и върху всички негови потомци. Естествено, всякакви негативни действия и прояви (престъпни действия, самоубийства, зависимости, щети, зли очи и т.н.) спомагат за формирането на разрушителна за семейството карма, която обещава на потомците неуспехи, лош късмет в парите и бизнеса и може дори да доведе до израждане на семейството.

 

Лична карма

Но семейната карма не е всичко, което може да повлияе на живота на човек. Има и лична карма. Нашите собствени мисли и дела могат да влошат и без това трудната ситуация, тъй като нашата съдба е изцяло в наши ръце, а нашето настояще и бъдеще зависят от нашите действия и понякога дори думи.

Според метода Рейки, нашите реакции (гняв, негодувание, раздразнение и т.н.) могат да влошат личната карма. И за да излезете от цикличния модел, който е като колелото на кармата, трябва да се научите да наблюдавате собствените си емоции и да се научите да реагирате на случващото се от гледна точка на мъдростта и добротата.

По този начин постепенно ще преминете отвъд следващия цикъл на загуба, болка и негативност. Ето как да го направите стъпка по стъпка.

 

Стъпка 1. 5 принципа на рейки

Има определени принципи на Рейки, които помагат за преструктуриране на ума и насърчаване на самолечението. Тези принципи трябва да се провъзгласяват и следват ежедневно. Препоръчително е думите да не се разминават с действията:

 

Не се ядосвайте

Не се тревожете

Бъди благодарен

Работете

Бъдете добри

 

Стъпка 2. Почистване на аурата

Почистването на аурата е ритуал, който е необходим, за да се освободите от гнева, безпокойството, страховете, лошите навици и всичко, което ви пречи и ви пречи да излезете от колелото на кармата.

Има различни начини да почистите аурата си. Например с помощта на водата – когато си взимате душ, си представете как отмивате натрупания негативизъм, как той се стича заедно със струите вода в банята. Можете да използвате сода за хляб или сол и да вземете вана с тях. Смята се, че содата и солта абсорбират отрицателната енергия.

 

Ритуалът за почистване може да се извърши с восъчни свещи, но това ще изисква помощта на друг човек. За да извършите ритуала, трябва да застанете върху лист хартия, а втори човек трябва да държи запалена свещ над главата ви, в областта на шията, пъпа и опашната кост. Ритуалът се извършва, докато свещта спре да пуши. След ритуала хартията с восък трябва да се зарови в земята.

 

Стъпка 3. Развиване на съзнанието

Рейки е предимно духовна практика, която ви помага да преминете към по-високо ниво на духовно разбиране чрез осъзнатост. За тази цел практиката използва медитация, пранаяма (дихателни упражнения), молитви и пеене на мантри. И двете даряват спокойствие и в същото време помагат за възстановяване на енергията.

 

Стъпка 4. Визуализация (огнена топка)

Има няколко техники, които също са насочени към почистване на аурата. Един от тях е визуализиране на огнено кълбо над главата ви. Трябва подробно да си представите как над главата ви се образува топка от светлинна енергия. Когато тази топка достигне размерите на футболна топка, трябва да си представите как тя преминава през цялото ви тяло и премахва тъмните места и негативността, изпълвайки ви с нова ярка енергия.

742

Similar Posts