Психология

Как да се предпазим от завистта: Как завистливите хора крадат жизнеността и щастието ни

как да се предпазим от завистта

Нашият свят е болен. Болен от завист. Много хора умишлено крадат жизненост и щастие на други, затова е важно да знаете как да защитите себе си и близките си от такива негативни външни влияния.

Човешката низост и  черната завист  са ежедневие в съвременния свят. Завистливите хора имат по-малко жизненост, така че не могат да живеят щастлив живот: те постоянно се нуждаят от „енергийно снабдяване“,  но няма как да си го осигурят сами.

Точно това ги тласка да „крадат“ силите и енергията на другите, за да подобрят вътрешната си хармония. По този начин завистливите хора получават възможността да живеят пълноценно. Често дори близките ни ни завиждат, затова трябва да се научим как да се пазим.

Как завистливите хора крадат жизнеността и щастието ни?

Езотериците идентифицират шест характерни признака на завистливия човек, който краде жизнеността ни:

Имитация

Човек, почернял от завист, иска да живее чужд живот, затова се опитва с всички сили да съответства на желания образ. Той може да копира поведение, външен вид, хобита, навици, да влезе в семейството под прикритието на „доброжелател“, да кандидатства за същата работа, да започне да общува със същите хора и така нататък.

Прави ви подаръци

Крадецът на жизнени сили често може да дава подаръци или лакомства. Няма значение дали приемате подаръците му или не, той ще ви ги донесе в дома ви сякаш от чисто сърце. Това се наблюдава през цялото време. Причината е, че нещата, заредени със завист, са способни да пробият енергийната защита .

Близък контакт

Крадецът на живота на някой друг иска да бъде по-близо до своята жертва. Така той постоянно си търси извинение да ви прегръща и докосва. Той може обсесивно да яде от чинията ви, да пробва дрехи, да поиска да се повози в колата ви. Ако такива неща са неприятни за вас, е време да задействате вътрешната си аларма, защото при близък контакт с завистлив човек жизнеността ви бързо се топи.

Проблеми

Това е може би най-очевидната причина. Когато завистливият човек „изсмуква“ жизнеността, вие сте преследвани от проблеми, кавги, загуби, а същевременно той започва забележимо да се подобрява в същите области на живота.

Разбира се, човек може искрено да дарява подаръци и да копира поведение без злоба. Ако обаче действията му са натрапчиви, тогава е по-добре да се дистанцирате.

Как да се предпазите от завистта на някой друг?

Най -добрият съвет е изобщо да не се свързвате със завистливи хора. Но обикновено е невъзможно. Ето защо езотериците препоръчват следната защита от завист.

Носете сребърни бижута – те отразяват негативното, връщайки го обратно

Не отговаряйте на провокации – не спорете със завистници, мълчете и отговаряйте на думите им едносрично. Веднага щом дадете воля на емоциите, започвате да ги храните.

Пренебрегвайте директните въпроси за живота, взаимоотношенията, работата, децата. Не посвещавайте завистливия човек в делата си, не споделяйте личния си живот и проблемите си.

Не осъждайте и не хвалете завистника (и той / тя по всякакъв възможен начин ще ви провокира към това).

Не съветвайте, не предлагайте помощ, не прехвърляйте пари от ръка на ръка, не успокоявайте – не си позволявайте да бъдете емоционално въвлечени в проблемите му. Безразличието и учтивостта са това, което ще помогне да се прекъсне интересът му: ако не може да получи енергия, все в един момент ще спре да опитва.

Стойте в затворена поза. В присъствието на завистлив човек кръстосайте ръцете си, не се усмихвайте, не демонстрирайте никакви емоции.

Мислено изградете стъклена стена между себе си и завистливия човек.

Не забравяйте, че завистливият човек, който получава сила от вас, няма просто да се откаже, а първо ще се опита по всички възможни начини да си върне позицията. Най -важното е да ограничите комуникацията, така че нито вие, нито той да сте зависими един от друг. Едва тогава отрицателната връзка ще бъде прекъсната.

Доверете се на себе си и не допускайте в живота си някой, който „краде“ щастието ви.

88

Similar Posts