Любопитно

Как кучетата предпазват от неприятности и носят късмет: Какво куче ще ви донесе щастие

кучетата предпазват от неприятности и носят късмет

Хората живеем рамо до рамо с животните, а кучетата са сред най-често срещаните домашни любимци. Известно е, че те са най -лоялните животни и те са в състояние не само да привлекат късмет, но и да предпазят от неприятности.

Поведението на кучетата ни позволява в съвременния свят да разчитаме на отличния инстинкт на тези красиви животни и да не се страхуваме от натрапници. Сега ще научим как кучетата могат да повлияят на късмета и как успяват да прогонят неприятностите от собствениците си.

  • Всеизвестен факт е, че кучетата имат отлично обоняние, особено когато става въпрос за служебни или ловни породи. Всяко куче е в състояние да усети възможна опасност и да предупреди стопаните си за това със силен лай. Така че, в историята има много регистрирани случаи на кучета, спасяващи хора от задушаване с дим и газ, по време на пожар или поради повреда на газопроводи.

 

  • Кучетата перфектно усещат вибрациите на земята и също така са в състояние предварително да усетят внезапната промяна на времето. Притесненията на животното, нежеланието да влезе в къщата и силното лаене могат да кажат много: важно е само да погледнете внимателно вашия домашен любимец, за да разберете какво иска да ви предупреди животното.

 

  • Кучетата са отлични защитници на здравето. Те стават не само водачи, но и бавачки за хората. Използват се дори за измерване на кръвната захар, което е важно за болните от диабет. Специално обучени животни могат да събудят пациента да вземе необходимите лекарства и няма да позволят кръвната захар да се повиши до критична точка. Разпознават и злокачествени тумори, като успяват да подушат болестта още в ранен стадий.

Как кучетата привличат късмет?

Поведението им, цветът на козината и дори размахването на опашката имат скрит смисъл. Взаимодействието между куче и човек е чудесен начин да се привлече късмет и да се предпазите от щети.

Смята се, че в семейство, където има куче и то е обичано, няма да има предателство.

Късмет очаква бездетна двойка, която ще даде подслон на бездомно животно и ще му даде своята любов.

Счита се за голям успех да срещнете три бели кучета наведнъж.

Лаят на куче е в състояние да прогони злите духове, както и да попречи на хората с лоши намерения да навредят на собствениците си.

Неспокойно куче, което хленчи и не може да намери място за себе си, предсказва предстояща болест на собственика му. Навременното лечение е много важно.

По традиция черно куче в къщата пази светкавици и пожари.

Твърди се, че едно куче никога няма да последва човек с черна душа. Следователно, тези, които обичат верните четириноги и срещат взаимност, са добри хора.

Ако видите петнисто куче на път за работа или бизнес среща, това е на късмет.

Ако отглеждате куче с бежова козина, това е на финансово благополучие в къщата.

Кучетата са едно от най -верните създания, които обичат безкористно и се отдават изцяло на стопаните си. Общуването с тях ни помага от дълбока древност до днес, лекува и осигурява щастлив живот.  

305

Similar Posts