Любов и връзки

Как се случва любовта: При всички е различно, но винаги красиво

как се случва любовта

 Как се случва любовта? Как двама, доскоро непознати, изведнъж се превръщат в най-важните и най-желаните един за друг?

Любовта може да се случи мигновено или по-бавно, с течение на времето, но тя винаги се случва красиво. Тя е специфична, много нежна енергия, която завладява сърцата и умовете ни, кара ни да бъдем различни – някак си по-добри, по-вдъхновени, по-уверени и по-щастливи.

Любовта не може да бъде лоша. Да, понякога тя води до лоши последствия и не винаги завършва толкова красиво, колкото е започнала, но за това не е виновна самата любов, а ние, хората, които не сме успели да я отразим правилно!

Любовта е феерия от уникални чувства, включващи щастие, благодарност, загриженост, топлина и още, и още … Можем да изброяваме до безкрайност, защото безкрайни са емоциите, завладели умовете на влюбените.

Любовта ни кара да оглупяваме, защото е толкова опияняваща, че притъпява дори инстинкта ни за самосъхранение. Когато сме с този, когото обичаме, не мислим за себе си, не се страхуваме от нищо, сякаш времето е спряло и ние сме се разтворили в безкрайността…

Открием ли сродната си душа, сякаш се сливаме и разтваряме в нея, забравяйки за всичко друго! Ето така се случва любовта! Тя е магия, вълшебство и, разбира се, привилегия на чистото сърце.

Защото в любовта няма корист. И ако мислите, че обичате някого, но всъщност търсите изгода за себе си, то това не е любов.

Истинската любов не понася подобни чувства, тя е сляпа и ни кара да се отдаваме напълно един на друг.

Без да се замисляме, без да кроим планове, без да осъзнаваме нищо друго, освен това, че трябва да бъдем благодарни на Бог, който ни е изпратил подобна благодат!

Любовта се случва тихо. Тя не парадира със себе си. Тя е интимно единство между две души, които, веднъж намерили се, не могат да бъдат разделени.

Разстоянията не са важни. Те не съществуват, когато я има любовта. Защото тя не познава никакви прегради. Не може да бъде затворена или ограничена по друг начин.

Усетите ли я, че идва, просто я приемете. Не я отблъсквайте и не се опитвайте да я омаловажите, защото от това само ще загубите…

1374

Similar Posts