Във форма Здраве

Какъв алкохол да пиете, за да отървете махмурлука

какъв алкохол спасява от махмурлук

За да направите правилния избор сред огромния асортимент от алкохолни напитки, е добре да знаете за ефекта им върху организма. Желанието за пиене задължително води до не най-приятните последици, причинявайки определени вреди на организма. Как да изберете от цялото разнообразие от алкохолни напитки тази, която сутрин няма да ви докара ужасен махмурлук?

Ще бъде интересно да се знае своеобразна класация на популярния алкохол и вероятните последици за следващата сутрин. Има ли алкохол, след който да не те боли глава?

  1. Водка

Оглавява този списък. Ако измервате нивото на махмурлук по 10-точкова скала, тогава водката дава 3-точков махмурлук. Тази напитка не съдържа изкуствени оцветители и аромати. Висококачествената водка е естествен продукт, който преминава през щателна многостепенна система за пречистване по време на процеса на приготвяне. Във Великобритания, асоциацията на лекарите за наркомании твърди по -нисък синдром на махмурлук, ако се консумира водка, в сравнение с употребата на ром, вино или уиски.

Във водката няма захар и въглехидрати. Наличните калории се осигуряват от алкохол (около 7). Въпреки че няма най -добра репутация, водката запазва лидерството си в този списък, претендирайки за титлата „диетичен“ продукт сред спиртните напитки.

Всичките му предимства работят, само ако се използва в чист вид. Ако е част от коктейли с други напитки, махмурлукът може да бъде много по -лош.

С всичките си положителни свойства водката е продукт, който дава голямо количество алкохолно отравяне. Сравнително ниска, достъпна цена, неутрален вкус, който мнозина предпочитат да разреждат със сокове, често допринася за прекомерното пиене.

Има два начина за намаляване на ефекта от пиенето на водка:

  1. Ако водка се съхранява във фризера на хладилника (3-10 дни), тогава съдържащата се в напитката вода ще промени структурата си, в известен смисъл ще се превърне в лед, а в момента на консумацията ледът ще започне да се стопява. Разтопената вода е биологично активен продукт, който повишава имунитета, много добре почиства цялото тяло и премахва токсините и излишните мазнини от него.
  2. Добавете предварително грозде в бутилката с водка и оставете в топла стая за няколко дни (поне 7). Алкохолът, взаимодействайки с гроздето, извлича от него ензими, витамини и микроелементи, които променят цвета на напитката, подобряват вкуса и мириса, а също така значително намаляват синдрома на махмурлука.

 

  1. Бира

Махмурлукът с бира е до 4 точки. Нарколозите на Централната болница в Масачузетс проведоха проучвания, които доведоха до заключението, че пурините, присъстващи в бирата, увеличават количеството пикочна киселина. И това служи като тласък за отлагането на соли. Редовната консумация на бира в големи количества драстично увеличава риска от затлъстяване и в резултат на това влошаване на работата на сърдечно -съдовата система. Като съпътстващи заболявания – рак на червата и нарушени хормонални нива.

В допълнение към приятния си вкус, бирата има и определени положителни свойства, съдържа много нисък процент алкохол (3-8%), в резултат на което ефектът върху мозъка се натрупва постепенно. 0,5 бира съдържа една четвърт от дневната стойност на витамин В, който е необходим за възрастен и има благоприятен ефект върху функцията на сърдечния мускул, фолиева киселина.

Хмелът, присъстващ в бирата, също е полезен за всички храносмилателни органи, черния дроб и бъбреците, но растението хмел принадлежи към реда на канабиса, което води до слаб ефект на пристрастяване и необходимостта от последваща употреба.

  1. Бяло вино

Естествена благородна напитка, която не съдържа нищо друго освен естествено грозде, въпреки това, тя уверено отбелязва 6 точки от 10. След приключване на процеса на ферментация по време на съхранение, виното започва да натрупва сулфити. Понякога те се добавят умишлено от винопроизводителите, за да се запази естественият цвят на напитката.

Сулфитите са източник на симптоми на махмурлук за любителите на бялото вино. Те могат да причинят алергични реакции, мигрена и дори астма. Увеличават шансовете за развитие на кариес, т.к постепенно разрушават емайла на зъбите.

Друг положителен аргумент в защита на бялото вино, който утешава своите почитатели, е доказателството на американските учени, че то съдържа съединения, поради които съдържанието на холестерол в кръвта може да бъде намалено.

  1. Червено вино

Популярното твърдение, че бутилка вино няма да причини главоболие, е абсолютно несъстоятелно. Той вкарва цели 7 точки за последвалия гаден махмурлук. Поради спецификата на технологичните процеси за приготвяне на червено вино, в него има 2 вида алкохол: метил и етил. Черният дроб е в състояние да ги обработва само един по един. Метиловият алкохол се преработва последен и преди този момент алкохолът „седи“ в тялото, което провокира махмурлук.

И все пак червеното вино е отличен антиоксидант, благодарение на наличието на резерватрол, който практически липсва в белите вина. В малки дози тази напитка има благоприятен ефект върху сърдечно -съдовата система, понижавайки нивата на холестерола. Той предотвратява образуването на тромби и възпалението, както и насърчава отстраняването на тежки метали от тялото и ефектите на радиацията.

  1. Шампанско

Една от популярните, любими дамски напитки, по отношение на степента на последващия синдром на махмурлук, е равна на червеното вино и се държи много коварно. Алкохолът, заедно с мехурчета въглероден диоксид, се абсорбира бързо, което дава леко, бързо опиянение. Твърдението, че шампанското е забавно, всъщност не е вярно. Той намалява мозъчната активност, освобождава емоциите и забавя мозъка. Следователно, след шампанско, вие искате да разговаряте развълнувано непрекъснато, но това няма да добави щастие към живота ви.

Ето един интересен факт. Всяко пенливо вино съдържа антиоксиданти, които предотвратяват разрушаването на нервните клетки и развитието на болести на Паркинсон и Алцхаймер. Това заключение е направено в Университета в Рединг след откриването на големи количества тирозол и кофеинова киселина в шампанско.

  1. Уиски

В тази дълготрайна напитка се натрупват примеси, които дават два пъти по-тежък махмурлук от равно количество водка. В тази връзка ще дадем на Вискар заслужени 8 от 10 точки. Горещата любов и големи количества от нея са директен път към делириум тременс или най -малкото до необясними пристъпи на гняв и ярост. Голямата сила на напитката, съчетана с любовта да се пие без разреждане, без ядене, дава упорито, качествено опиянение, при което човек престава напълно да контролира собствените си действия.

Учени химици от Кралското общество на Англия проведоха експерименти и заключиха, че етиловият алкохол в уискито много бързо се абсорбира от стомаха в кръвта. В рамките на 60 минути първата чаша достига максималния ефект върху мозъка на пиещия. И вече не си там. Това е въздействието на тази популярна напитка.

Наред с всички отрицателни свойства на уискито, то съдържа голямо количество елагова киселина, която е много полезна за хората. Той е в състояние да запази здравето от ракови тумори или напълно да ги убие, без да навреди на човешкото тяло.

  1. Ракия

Лидерът в класацията по размер на синдрома на махмурлука. 9 от 10 възможни.  Националният център на Лондон, специализиран в неврологията и неврохирургията, след провеждане на проучвания, заключава, че увеличаването на вредните вещества с увеличаване на времето на експозиция. Тези вещества подобряват миризмата и вкуса на напитката, но дават много сериозни симптоми на отравяне.

Ромът, джинът и уискито носят със себе си подобни „трудности“ след празник.
Какво да пиете – решението е ваше. Основното е, че алкохолът, който сте пили, е в разумни количества. Алкохолните напитки са един от символите на празника, подчертавайки важността на събитието. Основното е, че алкохолът на масата не се превръща в празник. Спасете живота си, не го прекъсвайте с алкохол.

Помислете за благосъстоянието и здравето на приятелите си – кажете им за тези характеристики на алкохолните напитки. Те трябва да знаят това!

568

Similar Posts