Във форма Здраве

Синини по открити части на тялото: Как да ги лекуваме и прикрием

как да прикрием синини

Старите натъртвания изискват специално внимание, защото те често стават причина за хирургическа намеса. С такива хематоми трябва да се държите внимателно, особено с тези, които са в областта на гърдите. Най -добре е да потърсите помощ от лекар, той ще ви назначи необходимия преглед и ще даде отговори на всички ваши въпроси.

Лечението на стари хематоми зависи преди всичко от диагнозата. Тук се вземат предвид много фактори, от наследствени връзки до преживяна травма. Ето защо е много важно да не се пренебрегва помощта на специалисти.

В други случаи се използват традиционни методи и лекарства. Всичко обаче е индивидуално. Не винаги е възможно да се постигне желаният резултат с конкретно лекарство. Но най-ефективнш е мехлемът „Хепатромбин“. Нанасяйте го върху стари синини на дебел слой няколко пъти на ден.

Колко дни стои синината?

Обикновено има 3 етапа на хематом на меките тъкани. Резорбцията им настъпва в рамките на една седмица, но много зависи от тежестта на нараняването, от хроничните заболявания (например заболявания на сърдечно -съдовата система) и времето на оказване на първа помощ. Ако мускулите са били засегнати по време на нараняването, синината може да остане върху кожата до един месец, а в други случаи дори по -дълго.

Ако синината изчезне за по -малко от 10 дни, тогава се счита, че е изчезнала бързо. Ако хематомът трае повече от 1 месец, трябва спешно да се свържете с професионалист.

Как да прикриете синина?

Що се отнася до маскирането на синини, най -добре изчакайте, докато кожата започне да се лекува, и се уверете, че вашите продукти за грим са без вредни съставки. Зоната на кожата, която трябва да се скрие, трябва да бъде напълно чиста и овлажнена, преди да нанесете козметични продукти. Коректорите се нанасят в малко количество в центъра на зоната на синините и плавно покриват всички ръбове на хематома.

Освен това, след изброените манипулации, трябва да се гарантира наличието на естествена светлина. Ако синината все още се вижда, повторете всички стъпки със същия козметичен продукт.

За специфична козметика, зеления оцветителен коректор работи най-добре за синини с червеникав оттенък. Жълт коректор се използва за лилави или синкави синини, докато лавандулов нюанс се използва за жълти или кафяви синини.

Коректорът се нанася по цялото лице и трябва да съответства на тона на кожата, за да се създаде баланс. Течният коректор е идеален за смесване и нанасяне.

Интересно е да се знае! В случай на малки синини, можете да използвате червена пудра или червило, което се основава на принципите на контраста. Ако хематомът се намира на открито място в долната част на тялото, тогава трябва да се обърне внимание на горната му част. Можете да използвате както козметика, така и дрехи.

Връщайки се към облеклото, той може да се използва за ефективно маскиране на кожни дефекти. Избира се в зависимост от местоположението на синината. По този начин, използвайки всички налични методи, е възможно значително да се скрие хематомът, действащ върху нервите.

Обобщавайки, заслужава да се отбележи още веднъж, че за да се отървете бързо от синини, независимо от мястото им на произход, е важно да предоставите първа помощ навреме. Това значително намалява размера на хематомите и насърчава тяхното лечение. Погрижете се за себе си, съберете полезна информация и продължете да радвате себе си и другите хора с външния си вид!

1392

Similar Posts