Езотерика

Кармата на Съдбата: Как да излезем от матрицата и да я отработим

Кармата на съдбата

По пътя на пречистването на кармата човек е изправен пред маса изпитания, които сякаш подкопават цялото му същество отвътре. Те провокират проявата на лоши емоции и негативни мисли, които го държат в така наречената кармична матрица. Какво трябва да направим в този случай? Да запазим осъзнатост и безпристрастно да наблюдаваме събитията около нас, приемайки всяко едно от тях с благодарност за урока, категорични са експертите.

Как се формира кармата?

Формирането на кармичната матрица започва благодарение на нашите мисли. Те, прониквайки в нашето фино тяло, образуват реакции, които изстрелват енергия в матричната мрежа. Матрицата започва да работи, взаимодействайки с други центрове в нея, обменяйки енергия и получавайки обратна връзка от тях. По този начин ефектите на нашите мисли проникват във физическото тяло. Така се образуват кармичните болести.

След като сме пожелали, дори несъзнателно, зло на някого, то ще се върне при нас след няколко години, като дори няма да си спомняме с какво е свързано. Например, изведнъж може да се появи някаква болест.

Всяка негативна емоция води и до физически неразположения, тъй като вредната енергия се връща като бумеранг.

Затова трябва да си дадем сметка живота си и да поискаме прошка от всички, на които бихме могли да навредим, дори несъзнателно. Това ще затвори кармичната връзка.

Отработване на карма

Можете да се излекуваме още преди началото на заболяванията. Например, ако сме станали участник в конфликт и е трябвало да реагираме, демонстрирайки гняв. След известно време се разкайваме за постъпката си и за да поправим нещата е важно да поискаме прошка от хората, участващи в трудната ситуация.

Така, на ментално ниво, кармичната връзка ще се скъса и неприятностите вече няма да се връщат при нас.

Прошката е лечебна сила

Особено важно е, прощавайки на хората, да простим и на себе си. Всяко чувство за вина продължава конфликта и не позволява на кармичният възел да се развърже. Ето защо трябва да „пуснем“ ситуацията първо вътре в себе си и тогава тя ще изчезне.

Не само мислите и емоциите формират матричната мрежа, важни са и действията

Най-интересното е, че дори добрите дела и благотворителността образуват нишки от карма. Факт е, че кармата не е съвест и няма отрицателни или положителни страни. Просто всяко действие, което предприемете, води до появата на нов възел.

Разработване на кармата на човек

Колкото по-малко са мислите, толкова по-силна е всяка една от тях, защото умствената енергия не се губи в хаос от тревоги и мимолетни желания, а се концентрира върху конкретни цели. Подобно на дебело въже, тя носи стрелата ни до посоченото място.

Най-добре е тази стрела да лети директно към Бог и Вселената – точно това е началото на спасението от мрежите на матрицата.

Изход от матрицата

Намерението да изпълняваме волята на Бог или да следваме светлината на Вселената, каквото и да се случва, ни отваря вратата към непознато, но чисто пространство.

Напълно непредвидимо е, защото няма причинно-следствени връзки, с които несъзнателно, но сме свикнали. То е спонтанно и реагира само на светлинни импулси и ако някъде е необходима нашата помощ, ние биваме отведени там за ръка и тогава се превръщаме във водачи.

И ако един обикновен човек живее, за да задоволи само собствените си нужди, то диригентът е ръката на Бога има специална мисия – да реализира енергията на светлината в земното пространство. Светлината няма способността да влияе на плътния свят и затова включва хора в своята система като помощници или по-скоро ги изключва от общата матрица.

Хората, живеещи извън законите на матрицата, достигат нивото на проводник и може да не се върнат в кармичния кръг на прераждането след смъртта. Тяхната карма се изгаря от служене на Бог и човечеството, а душата се освобождава от плен на самсара.

Ако натрупвате положителна карма чрез благотворителност или като помагате на хората, това не означава, че сте освободени от минала негативна карма или сте я изгорили цялата. Не. Законът за работа с енергията е един. Единственото нещо, което можете да направите, е да осъзнаете работата с енергия.

Кармата си е карма

Кармата си е карма, плюсовете и минусите само те разтърсват, създавайки фалшиво мнение за добро и лошо. Пускате махало, което по-късно е много трудно да се върне в състояние на покой. Започвайки да оценявате своите действия и действията на хората от позицията на доброто и злото, вие се вкарвате в задънена улица!

Необходимо е да видите самата причина и при извършване на действия да отделите своето „аз“ от тях, тъй като това вече не е вашето желание да го правите – това е проявление на духа в материята.

Кога кармата престава да се натрупва?

Кармата престава да се натрупва, когато действията не идват от „Аз-а“ на желаещия, а от духа – този, който знае.

Как да взаимодействаме с матрицата?

Матрицата е мястото на натрупания ви опит от действия, мисли, чувства, който въз основа на пътя, който сте изминали, програмира следващите действия и ситуации в живота. Матрицата не може да бъде измамена или разбита от смъртта, тя съществува независимо от нас.

Но ние можем да разберем нейните закони и по този начин да се научим как да поддържаме нулева точка.

Какво е нулева точка?

Нулевата точка е запазването на пълен баланс, контрол върху мислите и чувствата, съзнателни действия и връзка, постоянна и непрекъсната комуникация по канала за предаване на информация с духа.

Това е пълното спиране на вашето махало.

Много е трудно да се постигне това, първо трябва да се научим да се отнасяме към себе си и към своята карма без осъждане. Да осъзнаем, че всичко, което се е случило, е нищо повече от полезни и много необходими уроци.

Без тях растежът на съзнанието би бил невъзможен.

За това са тези трудни житейски ситуации – за да може махалото ни да се издигне високо в едната посока и след това да се залюлее по същия начин в другата. И след тези завои в нас започва да се произвежда адреналин, който ни тласка да търсим изход.

Страхът е този, който ни тласка към вратата.

Светът е устроен така, че ако човек живее тихо и равномерно, в живота му, както и в ума му, рядко нещо се променя. Пространството около него се превръща в застояла вода. блато. Да, той практически не трупа карма, но и не отработва миналото. Страхът и желанието да се предпазим от колебания стават толкова големи, че започва стагнация.

Понякога тази стагнация е полезна, например, за да анализирате ситуацията и да тествате възможностите си.

Но понякога това е нищо повече от избягване на отговорност, от желание да пропуснете урок с надеждата, че всичко ще се разреши по някакъв начин без нашата намеса.

Това е голяма грешка и огромна загуба на време.

Примката може да се стегне толкова много, че ще стане много трудно да се измъкнем от нея по-късно. Да потънем в страхове и в крайна сметка да се загубим напълно.

Подобна загуба на същност лишава душата от енергията на светлината.

Само чрез душата Бог може да протегне ръката на спасението към човека, но ако я няма, кой ще тогава ще ни помогне?

Душевната връзка е първата стъпка към пробуждането.

Следва приемането на своя живот и на себе си като цяло, с всички черти, действия, мисли. Приемане на целия ни живот!

Едва след това ще можем да се включим в играта на отработване на кармични дългове, отпускане и прощаване на други хора.

Има повтарящи се ситуации в съзнанието ни, търсещи отговори на въпроса: „Каква е причината за това и какъв урок ми донесе това събитие?“

Всеки отговор има значение. И това води до пречистване на нашето подсъзнание и карма.

82

Similar Posts