Астрология

Карти Таро: Карта Таро Дявол

Карта Таро Дявол

Директна позиция: Изкушение, суета, егоизъм, садизъм

Обратна позиция: Вътрешна сила, нерешителност, злоупотреба с власт

Дявол

Карта Таро Дявол: Общо значение

 

Директна позиция

Карта Таро Дявол има лошо значение и показва, че гадателят не е в състояние да държи ситуацията под контрол и поради си навлича много неприятности. Картата казва, че човек се е препънал и действията му са довели до самоунищожение и деградация. Тя предупреждава, че не трябва да се угаждате на слабостите си. Човек, под влиянието на тази карта, ще се подчини на някого или ще зависи от някого.

Само че това няма да доведе до нищо добро. Ще се появи човек, който ще има власт над него, лишавайки го от свобода и пълноценен живот. Също така картата може да означава, че гадателят е измъчван от тъмното си минало и е зависим от него.

 

Обърната позиция

Обърнатата карта Таро Дявол има положително значение. Човекът е напълно освободен от страх и зависимост. Той преодолява препятствията и се освобождава от илюзиите чрез вътрешна сила. Не угажда на слабостите си, проявява съпротива към потискаща личност. Отхвърля всички окови и премахва препятствията.

Човек може да действа като измамник и съблазнител. И всичко, което ще се случи в живота му, може да се нарече чиста катастрофа и изобличение. Той може да бъде нечовечен, нерешителен и неподатлив, често злоупотребяващ със силата си.

Карта Таро Дявол характеризира изкушенията, които човек умишлено забравя или просто не иска да признае. И това поведение води до най-неочаквани последици. Не трябва да избягвате нещо забранено, просто трябва да го приемете за даденост и това е всичко. Времето ще мине, а забраненото изкушение ще остане в миналото.

Карта Таро Дявол: Значение в любовта и отношенията

 

Директна позиция

Карта Таро Дявол символизира силна връзка. Бракът се основава единствено на плътско привличане към някой, който не го заслужава. Тук не става дума за искрени чувства и романтика, има се предвид само физическо привличане.

Възможно е също така брак по сметка, тъй като думите за любов и обещанията за вярност често се заменят с желание за получаване на материално богатство, а собственикът му дори може да бъде изтрит от живота ви. Привлекателният му външен вид, дразнещият флирт, чувствената страст, непрекъснатите обещания – всичко това са само хитри трикове. Карта Таро Дявол предупреждава, че гадателят си играе с огъня.

 

Обърната позиция

Връзката символизира сладостта на единия партньор и силата на втория. Единият е деспот, който фино се подиграва на партньора си, вероятно го изнудва със слабостите му. Това може да се изрази с фрази: „Не мога да живея без теб в този живот“, „Няма да преживея това“, „Ако си тръгнеш, ще направя нещо със себе си. Вторият, неволно или доброволно, става жертва. Понася всичко, съгласява се и се подчинява на партньора си.

Обърната карта Таро Дявол показва, че човек е постигнал друг човек чрез нечисти средства, например, любовна магия. Такъв съюз, разбира се, не може да се нарече равен. Единият партньор натиска другия.

 

Карта Таро Дявол: Значение в ситуация и въпрос

 

Директна позиция

Карта Таро Дявол в ситуация говори за интриги, корупционни практики и незаконни транзакции. Дяволът е подготвил примамлива оферта, когато човек е готов да извърши незаконен или неморален акт. Възможно е човек да намери източници на доходи, скрити от околните. Не е изненадващо, ако човек, под влиянието на картата на Дявола, попадне дори в мафиотска група.

Ситуацията просто го принуждава да действа недобросъвестно, за което по-късно ще съжалява. Карта Таро Дявол може да говори за нещо, което е свързано с черна магия, измама. Обкръжението на гадателя ще дава лоши съвети през цялото време.

 

Обърната позиция

Човекът е напълно безсилен и няма право на глас. Ще трябва да се сблъскате с потискащи шефове или сериозни проблеми в живота си. Може да се отървете от тази трудна ситуация, но това няма да се случи достатъчно скоро. Ако не се съпротивлявате на злото и порока на някой друг, това може да има разрушителни последици.

Под въздействието на картата човек ще премине тест за сила. Но най-често ще има ситуации, когато ще изпадне в подчинение и няма да е лесно да се измъкне от обстоятелствата. Човек няма да може да действа както иска, защото в професионалната си дейност ще се сблъска с провал и фатално съвпадение.

 

Карта Таро Дявол: Значение като карта за деня

 

В този ден човек ще се сблъска със сенчестата страна на своя характер. Може би някой ще го отклони и ще го насочи към нещо неправилно или може би той напълно ще промени принципите си.

Възможно е да има някакъв вътрешен порив, за който човекът дори не е подозирал или просто си е мислил, че е преодолял всичко за дълго време. Не можете да потиснете този порив в себе си, не трябва да обвинявате себе си, да хвърляте вината върху другите. Необходимо е да се намери причината за този импулс. Човек трябва да премине през много изпитания, а по-скоро изкушения. И основното е, че той не се издига над другите.

Карта Таро Дявол: Съвет на картата

Необходимо е да се борим срещу злото и несправедливостта. В крайна сметка, ако човек все още не е отишъл твърде далеч, всичко може да се промени и коригира в правилна посока. Дори ако е извършил много лошо дело, той има уникалната възможност да промени себе си и да поеме по правилния път за самоусъвършенстване. Капанът, в който се е озовал човекът, си го е уредил сам.

Необходимо е да погледнете по-отблизо реалността – може би сте жертва и живеете в робството на друг човек. Или, напротив, използвате позицията си и влиянието си върху друг човек, когото просто манипулирате.

2291

Similar Posts