Лайфстайл

Мадлен Алгафари пред happy-woman.bg за предстоящия онлайн фестивал Животът след 40

Мадлен-Алгафари-пред-happywoman.bg_

Мадлен Алгафари не се нуждае от представяне. Едва ли има човек, който да не познава тази изключителна дама, която днес помолихме да коментира участието си в предстоящия онлайн фестивал Животът след 40.

Г-жо Алгафари , защо решихте да вземете участие в този фестивал? Какво бихте искали да кажете на жените, прехвърлили 40-те?

Защото съм в тийм-а, защото и аз в момента се справям с „разместване на пластове“ – емоционални, хормонални и всякакви други. Както и защото смятам, че истинската женственост се разгръща и в този период от живота. А покрай това, което работя пък, мисля, че мога да бъда полезна и на много други сестри, които са в тази възрастова фаза или им предстои да навлязат в нея.

Защото, благодарение на професията си, имам достатъчно за споделяне, например практики – телесни, дихателни, различни фокуси и факти, които могат да направят тази възраст още по-хубава.

Покрай работата си напоследък се запознах с доста Ваши колежки. Прави силно впечатление, че вие, психоложките, сте много одухотворени като личности и също така изключително красиви като жени. Мислите ли, че професията има нещо общо с това или просто съм попаднала на красиви психоложки?

Какво да Ви кажа, ние дори в нашия Институт за психотелесна терапия се шегуваме, че все едно с конкурс ги избираме! Не знам. Никога не съм правила статистики за това. /Смее се./ Но, като че ли хората, които са готови да се занимават с вътрешния си свят действително сякаш „светват“ след това. Защото, когато човек си подреди душата, независимо от габаритите и разни други физически детайли, излъчването му става такова, че се преживява красив и другите го виждат красив.

Тоест, отново стигаме до това, че красотата, която излъчваме, всъщност идва от нашата душевност?

Ами спомнете си на Татяна Лолова усмивката! Самата тя никога не е била стройна като фиданка, нито е използвала специални трикове за разкрасяване – пластични операции или други. И тази жена, до мига, в който си отиде, излъчваше такава красота!

 А какво ще кажете за злобата и негативните емоции?

Разделям злобата от негативните емоции. От негативните емоции не може да се отървем и не бива да се отърваваме. Защото всички наши емоции са здравословни. От злобата, обаче, да. Защото злобата е натрупано недоволство, натрупано лично нещастие, което след това се превръща в желание да вгорчиш живота на другите. Така че, в този смисъл – да, хейтърството е гаранция, гаранция за нещастие и болести. И хората, които изпитват омраза и злоба сами си причиняват това. Но, за съжаление, милите те не винаги го осъзнават.

Ако съществуваше машина на времето, с която да се върнете в 20-те, 30-те, 40-те си години или някой друг период от живота си, кой би бил той и защо?

Добре си ми е и сега. Но, има периоди от живота ми, които бяха толкова хубави, че искам за малко поне, но пак да се докосна до тях. При всички положения това е първата прегръдка на новородените ми деца, бих се върнала също и в деня на сватбата си! Бих се върнала в Ку-Ку телевизията, в онези години, когато всички тия хора, на които всички сега разпознават лицата по телевизии и други медии, бяхме в едни много равни и, как да кажа … човешки и дружески може би отношения. Бих се върнала и да си прегърна професора и да му благодаря още веднъж. Той вече е покойник… Всъщност, любимите ми периоди от живота са много, надали бих могла сега да ги изброя всичките. Например, бих се върнала и в детските си години, на театралната сцена, където също имам доста преживявания. И на още една бригада дори бих отишла – да берем домати и да пеем с китари!

И последен въпрос – мислите ли,  че българските жени се нуждаят от повече такива събития като онлайн фестивала Животът след 40?

Категорично. По принцип, жената винаги е била по-обърната към вътрешния си свят, към невидимото. Мъжът е по-вещ в света на физическото, докато жената – на душевното, на метафизичното. В момента планетата ни отчаяно се нуждае от помъдряване. И, всъщност, всяка една жена, която си задава такива въпроси за смисъла, за осъзнатостта, за добротворството, за свързаността, а в тази възраст те пък са вече естествени за задаване, тя се превръща в посланик и проводник на повече осъзнатост, която е панацея за човечеството в момента и за Земята.

Това беше Мадлен Алгафари, специално за читателите на Хепи-Уомън.

Много Ви благодарим за интервюто и, разбира се, нека поканим от Ваше и наше име всички дами на предстоящото на 5-6 юни онлайн събитие – фестивалът Животът след 40.

Интервю на Лора Костова

81

Similar Posts