Във форма Здраве

Магнитни бури декември 2022: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Слънчевите изригвания водят до появата на магнитни бури, които влошават благосъстоянието ни. Този период е особено труден за пациенти със сърдечно-съдови заболявания, вегетативно-съдова дистония и хора с наднормено тегло. За да минимизирате негативното въздействие на магнитните бури върху организма, вижте графика за магнитни бури за декември 2022 и бъдете подготвени за тях.

4 периода на магнитни бури декември 2022

През декември 2022 се очакват 4 периода на магнитни бури

Някои от тях са силни, а други слаби. Ето защо, на зависимите от времето хора, през тези периоди, се препоръчва да дишат по-често чист въздух, както и да се въздържат от нездравословни храни, пушене и прием на алкохол.

Първата магнитна буря през декември 2022

Първата магнитна буря през декември ще продължи три дни – от 1-ви до 3-ти. Нейната сила ще варира от 3 до 4 бала. Това е доста слаба буря, но по-чувствителните хора ще я усетят.

Втората магнитна буря през декември 2022

Втората магнитна буря ще продължи само два дни – 8 и 9 декември. Бурята ще е слаба – силата й ще е 3 бала. Такава буря най-вероятно няма да засегне дори най-зависимите от времето хора.

Третата магнитна буря през декември 2022

Третата магнитна буря ще е по-силна и ще продължи 4 дни – от 21 до 24 декември. Силата й ще варира от 3 до 4 бала. През този период чувствителните към времето хора могат да получат замайване, гадене, влошаване на благосъстоянието като цяло.

Четвъртата магнитна буря през декември 2022

Четвъртата, последната за декември 2022 магнитна буря, ще бъде подобна на третата. Тя ще продължи четири дни – от 26 до 29 декември, като силата й ще варира от 3 до 4 бала.

 

График на магнитни бури декември 2022 по ден и час  – опасни и неблагоприятни дни

Неблагоприятни дни декември 2022

График на магнитни бури декември 2022

Неблагоприятни дни декември 2022

Влиянието на магнитните бури върху човешкото тяло

Най-честите симптоми при магнитни бури

Лошо настроение и повишена раздразнителност без реална причина

Неразположение, болки в главата

Трудно заспиване и неспокоен сън

Колебания в кръвното налягане

Болки в ставите

Влошаване на хроничните заболявания

Разсеяност

Магнитни бури декември 2022

Снимка:  NASA

Как да се подготвим за магнитни бури декември 2022?

В деня преди силна магнитна буря избягвайте да се натоварвате с тежка умствена или физическа работа. Постарайте се да постоите на чист въздух минимум един час. Не яжте тежки храни и не пийте спиртни напитки. Започнете сутринта с лека гимнастика. Ако страдате от хронични заболявания, подгответе необходимите лекарства.

Не се поддавайте на внушения, че магнитните бури ще ви се отразят по-зле, отколкото предполагате. Трябва да сте спокойни и скоро неразположенията ще отминат.

Негативните ефекти на магнитните бури

Как да се предпазим от негативните ефекти на магнитните бури?

Дори ако човек никога не е имал здравословни оплаквания, по-добре е да „се застрахова“ и да вземете превантивни мерки:

Пийте повече чиста вода

Спазвайте режима на работа и почивка

Откажете нездравословна храна

Избягвайте излишния кофеин

Избягвайте стресови ситуации

В случай, че вече има хронични заболявания, не трябва да излизате от дома без лекарствата си. Въздържайте се от пътуване с метро и самолет, тъй като те имат свои собствени магнитни полета, които могат да влошат въздействието на атмосферна буря.

Не се препоръчва и да се фокусирате върху магнитните бури. В противен случай е възможно да получите невроза като „бонус“. Позитивното отношение към живота, любимите хобита и приятното общуване – това са трите стълба, на които се крепи доброто здраве и дълголетие.

Какво да не правим по време на магнитни бури

Какво още да не правим по време на магнитни бури?

Не се заемайте с работа, която изисква концентрация и внимание. Ограничете шофирането.

Най-опасните дни през декември 2022

Най-опасните дни през декември 2022

 

Астролозите ни предупреждават за най-опасните дни през декември 2022

 

6 декември

На този ден Меркурий ще премине в знака Козирог. Хората ще бъдат уморени, производителността им ще намалее. Освен това на 6 декември трябва да се пазите от клюки. Около вас може да витаят слухове, не трябва да вярвате на думите на другите, не трябва да говорите лошо за никого.

 

10 декември

Астролозите предупреждават, че в този ден Венера ще влезе в Козирог. Такава „комбинация“ се счита за лоша. На 10 декември може да започне поредица от провали в живота ви. Особено ще пострадат тези, които са вманиачени в парите и славата. В обществото ще има „изостряне“ на алчността, егоизма и дори повишената нервност.

 

21 декември

В деня на зимното слънцестоене може да изпитате и прекалена емоционалност. Бъдете готови за горещи спорове. Пазете се от агресивни хора.

 

29 декември

Астролозите определят този ден като най-опасния през последния месец на 2022 г. Първо, на 29 декември започва ретрограден Меркурий. Второ, денят ще бъде помрачен от факта, че това ще се случи в Козирог. Не трябва да се доверявате на нови познати, пазете се от непознати и не споделяйте с никого плановете си.

47535

Similar Posts