Във форма Здраве

Мит или реалност: Дали ходенето по десет хиляди крачки на ден помага за отслабване

ходенето по десет хиляди крачки на ден

Ходете повече, за да отслабнете. Всички сме чували това, но за съжаление заседналият начин на живот, който водим, ни спира да постигнем целите си в отслабването. Безброй проучвания са ни показали, че 10 000 стъпки на ден могат да ни помогнат да изминем дълъг път в загубата на излишния слой мазнини. Но това мит ли е или факт?

 

В последно време са направени много проучвания по този въпрос. Магическо число ли е 10000? Извършването на повече стъпки може да ви направи по-слаби, да ви помогне да повлияете на вашия ИТМ (индекс на телесна маса) и да спомогне за подобряване на здравословното ви състояние. И така, как можете да направите 10 000 стъпки на ден? Достатъчно ли е ходенето по един час на ден? Нека разберем това и още в статията.

 

ВСИЧКО ЗА 10 000 СТЪПКИ НА ДЕН

Ходенето по 10 000 стъпки на ден може да ви помогне наистина много. Освен ако не сте винаги на крака, може да не е лесно да постигнете целта за деня. Някой, който води до голяма степен заседнал начин на живот, може да не успее да извърши повече от 3000 крачки на ден.

 

Повечето хора могат да постигнат целта от 10 000 крачки на ден, като ходят на чести разходки или с бягане. 10 000 крачки на ден могат да се достигнат с бягане между 30-60 минути на ден. Това се равнява на минималната препоръка за упражнения за ден.

 

ПРОСЛЕДЯВАЙТЕ СТЪПКИТЕ СИ

Ако искате да подобрите здравето си, можете да започнете, като разберете своето изходно ниво. Вземе те си обикновен крачкомер, проследяващ активността като най-лесно е да направите това чрез мобилно приложение. Не се притеснявайте. Не е нужно да постигате 10 000 стъпки още от първия ден. Ще отнеме време за достигане на заветните 10 000 крачки от, да речем, 3000 стъпки на ден. Започнете с увеличаване от 2000 до 2500 стъпки на ден. Докато се чувствате комфортно можете бавно да увеличавате стъпките допълнително.

 

Фокус върху изгарянето на калории

Повечето специалисти по фитнес препоръчват да изгаряте над 200 до 300 калории на ден, за да отслабнете. За да постигнете това е необходимо да правите умерени до енергични упражнения. Също така, броят на изгорените калории от една и съща физическа активност на един човек може да не е еднакъв с изгорените калории на друг човек. Това зависи преди всичко от вашето тегло и скорост.

 

Всеки изгаря определено количество калории дори само като седи и диша. Но това не е достатъчно, за да отслабнете! Може да изгорите повече, ако станете и ходите, и още повече, ако бягате! Някои крачкомери могат да ви помогнат да прецените изгарянето на калории, като преброите стъпките си. Разбира се, ако искате да броите стъпките си с мобилно приложение, това не е лесно. Винаги можете да изпробвате различни ленти за активност и други усъвършенствани крачкомери. Това също ще ви помогне да проследите колко бързо вървите или бягате.

 

РАЗБЕРЕТЕ НУЖДИТЕ НА ТЯЛОТО ВИ

 

Ако вече изминавате по 10 000 стъпки на ден, но не можете да постигнете целите си за отслабване, трябва да промените рутината си. Тъй като тялото ви е различно от всички останали, нуждите ви от фитнес също могат да бъдат различни. Освен това 10 000 е обобщено число. То може да работи за вашия съсед, ваш приятел, но може да не работи за вас. Може да се нуждаете от още 2000 стъпки допълнително! Тъжно положение, нали? Но не невъзможно!

Въпреки това трябва да отбележим, че колкото и да ходите, ако храненето ви не е на ниво не можете да постигнете целите си за отслабване. Водете си дневник за приеманата храна и извършените упражнения, за да отбележите вашите данни. Включете правилната промяна в начина си на живот. Ходете повече и по-малко седете, за да победите болестите и да си осигурите дълголетие. Ставайте на всеки час, за да се разхождате, 10 000 крачки на ден е добра цел, която да преследвате. Не забравяйте да започнете с малко и в крайна сметка да увеличите броя, за да постигнете фитнес рутина и да успеете да отслабнете.

585

Similar Posts