Любов и връзки

Обичам те: Едно важно условие, без което заветната фраза губи всякакъв смисъл

Обичам те

Думите „Обичам те“ безспорно са едни от най-желаните – няма на света човек, който да не копнее да чуе това от любимия/та или някой друг скъп на сърцето.

И да, думите, които произнасяме всеки ден са важни и носят специална енергия. В този смисъл именно „Обичам те“ е една от най-печелившите комбинации – няма по-силни вибрация от любовта!

Но има едно важно условие, без което заветната фраза губи всякакъв смисъл и се превръща просто в една от многото, с които боравим в нашето ежедневие.

Тайната на силата й се крие в искреността.

Защото да кажеш на някого, че го обичаш, но в сърцето си да не чувстваш нищо, е все едно да очакваш волен полет от безкрила птица. Това просто няма как да се случи.

И тогава дори милион „Обичам те“ не вършат никаква работа.

Няма я силата, която върши чудеса. Няма я тръпката, която ни кара да изгаряме от любов и да се чувстваме най-щастливите на света.

Можем да излъжем някого, да го уверим, че го обичаме и дори да сме толкова убедителни, че да го накараме да повярва в това. Но тогава не само, че няма да получим удовлетворение, но и Съдбата със сигурност ще ни накаже за проявената подлост.

Твърде много са случаите от живота, когато това се случва. Често пъти, убеждавайки някого в силните си чувства, хората търсят просто най-обикновена изгода. Но това е грях.

Любовта е неподправена, нейният израз е спонтанен и блика директно от нашите сърца!

Всеки фалш рано или късно бива усетен, уловен и последствията от това могат да бъдат фатални.

Затова, казвайте по-често „Обичам те“, но само когато наистина чувствате това!

Фразата е и израз на благодарност, на грижа, на признателност, на съпричастие, на всички онези топли чувства, без които ние, хората, просто не можем да живеем. Ако тях ги няма в нашия живот, той ни се струва напълно безсмислен.

Всичко губи смисъл и душата ни започва да линее.

Затова не бива да спестяваме нито едно искрено „Обичам те“, което ще накара някого да се почувства най-щастливият човек на света!

Обичайте, бъдете обичани и си го казвайте всеки ден, защото именно любовта е тази, която ни прави по-добри, по-милосърдни, по-одухотворени, по-възвишени и още много, много „по-„…

1510

Similar Posts