Да сготвим вкусно Лайфстайл

Панирани пилешки сърца

Панирани пилешки сърца

От пилешки сърца можете да приготвите истински деликатес – нежни котлети. Вкусът им е много подобен на свинското и мнозина дори ги бъркат с очукано филе.

Необходими продукти:

1 кг пилешки сърца

1/2 чаена лъжичка сол

Черен пипер (на вкус)

2 скилидки чесън

3 яйца

Брашно (за поръсване)

Олио (за пържене)

Картофено пюре

Пресни зеленчуци (по желание)

Панирани пилешки сърца

Начин на приготвяне:

Започнете с подготовката на пилешките сърца. Изплакнете ги със студена вода, отстранете всичко излишно, като вени и мастни натрупвания. След това направете разрези в сърцата, приблизително в центъра и ги разгънете, за да получите по-плоска форма.

Начукайте всяко сърце от двете страни, за да омекне структурата им и да осигурите по-равномерно изпичане. Добавете половин чаена лъжичка сол и поръсете с черен пипер на вкус. Можете също така да изстискате две скилидки чесън за по-богат вкус.

Панирани пилешки сърца

Счупете три яйца в отделна купа. Овкусете яйцата с останалата половин чаена лъжичка сол и ги разбийте с бъркалка до гладка смес.

Пригответе брашното за овалване на сърцата. Разстелете го в чиния или в плитка купа, за да потопите равномерно сърцата в брашно.

Загрейте тиган на среден огън и добавете малко олио за пържене. Оставете маслото да се загрее до достатъчно висока температура.

Вземете едно сърце и го оваляйте първо в брашно, за да осигурите добра адхезия между месото и яйцето, а след това го потопете в разбитите яйца.

Внимателно поставете сърцето в сгорещения тиган с масло. Повторете и с останалите сърца, като оставите достатъчно разстояние между тях, за да не се слепват при пържене.

Панирани пилешки сърца

Печете сърцата от двете страни на среден огън, покрити, за да запазят влагата и да се осигури равномерно покафеняване. Обикновено отнема около 4-5 минути от всяка страна, но времето може леко да варира в зависимост от дебелината на сърцата. Проверете готовността им, като разрежете едно сърце – месото трябва да е крехко и бяло.

Когато сърцата станат златисти и хрупкави от двете страни, ги извадете от тигана и ги поставете върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.

121

Similar Posts