Любов и връзки

Пестелив ли е той или просто алчен: 5 знака, които ще ви кажат истината

пестелив или алчен

Пестелив или просто алчен? Къде е тази тънка линия, между „мога да спестя“ и „няма да похарча нито лев“? Това е трудно да се уточни, когато става въпрос за любимия човек.

5 знака, които ще ви кажат как стоят нещата в действителност

Умее ли да харчи за удоволствия?

Всичко е наред, ако парите за любимия човек са само средство. Той не ги поставя на преден план, не живее заради тях, може да похарчи сума за удоволствие – в зависимост от доходите си. Включително за ваше удоволствие. Ако повечето от разходите обаче тежат на вашите рамене – лошо.

Парите служат за постигане на целта

Ако е така, значи всичко е наред. За какво спестява любимият ви човек, за какво спестява, какво иска да получи?

Ако има ясен отговор на тези въпроси, тогава няма основание за тревоги. Помогнете му да стигнете до целта, той ще ви е признателен.

Ако спестява от храна и други важни неща

Когато човек, въпреки приличните си доходи, постоянно се стиска и не си позволява дори да се нахрани добре, камо ли да похарчи пари за друго, тогава той определено е алчен. При условие, че може да си позволи много повече, няма съмнение – такъв е.

Можете да се спестява от всичко, освен най-важното: храна, здраве и други подобни.

Издига парите на пиедестал

Това е опасен знак. Не можете да му се молите за пари. Трябва да ги получавате нормално от него, включително и да не ви вдига скандал, ако по някакъв начин ги загубите. Например, ако инвестирате и инвестицията пропадне.

Алчният човек постоянно мисли за пари

Той говори само за тях. Удоволствието е самото им притежание на сметка. Не трябва да е така. Да, хубаво е, когато имаш пари. Но те са за да направят живота ни по-добър, а не да стоят като трофей.

1567

Similar Posts