Лайфстайл

Последното желание на кралица Елизабет II преди смъртта й

Последното желание на кралица Елизабет

Кралица Елизабет II / Снимка: Associated Press

Кралица Елизабет II почина преди повече от две седмици. Все още не знаем официалната причина за смъртта на монарха, но можем да ви разкажем какво е било последното желание на Нейно Величество.

Едно от последните желания на кралицата е било при последното й пътуване от Шотландия до Лондон да бъде придружена от дъщеря си, принцеса Ан. Именно 72-годишната Анна беше тази, която беше до майка си през последните 24 часа от живота й в Балморал.

Принцеса Ан

Принцеса Ан / Снимка: Associated Press

Елизабет не е родена да стане монарх, но след абдикацията от трона от нейния чичо крал Едуард VIII , бащата на принцесата, Джордж VI, е принуден да стане крал, а най-голямата му дъщеря Лилибет става негов наследник.

Историкът Робърт Хардман каза пред списание People , че последното желание на кралица Елизабет II е било да се събере отново с родителите си.

„Тя нямаше желание да види отделна статуя или параклис, където почива, искаше да бъде със семейството си.“ Именно поради тази причина Елизабет II е погребана в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка Уиндзор до любимите си родители – крал Джордж VI и кралицата майка, сестра си принцеса Маргарет и съпруга – принц Филип.

„Както нейната братовчедка Маргарет Роудс веднъж ми каза: „Тя искаше баща й да се гордее с нея“, спомня си историкът.

След коронацията си през юни 1953 г. кралица Елизабет II вероятно е прекарала целия си живот в подготовка семейството и хората й да продължат без нея. Така 10-те дни сбогуване с монарха се превърнаха в нейния подарък за нацията.

Погребението на кралица Елизабет II в Уиндзор

Погребението на кралица Елизабет II в Уиндзор / Снимка: Associated Press

Елизабет II беше много скромна, въпреки световната слава и голямата популярност, и не би искала такава помпозност за себе си. „Но тя разпозна ролята, която изигра в историята, и продължи да служи на хората дори след смъртта си“, казва кралският биограф Пени Джунор.

И кралицата също искаше всички членове на семейството да се обединят и да подкрепят новия крал Чарлз III. Явно поради тази причина Чарлз толкова подкрепя Хари и Меган, които направиха много, за да разрушат отношенията с кралското семейство. А Кейт и Уилям дадоха всичко от себе си, за да демонстрират единството на семейството на погребението на кралицата. Разбира се, остава въпросът дали това единство ще остане толкова силно и в бъдеще.

852

Similar Posts