Красота Стайлинг

Природни средства, които правят чудеса с кожата в жегата

грижа за кожата в жегата

През лятото нямате търпение да придобиете хубав златист загар и да останете на слънце малко по-дълго от обикновено. Но има риск да получите обратния ефект – слънчево изгаряне. За да не се превърнат тези моменти в драма, експертите обясняват как да запазите красотата на кожата си, въпреки жегата. Не говорим за скъпа козметика, а за естествени съставки, такива, които имате вкъщи, в кухнята, в хладилника.

 

Алое вера

Естествена съставка, която е хубаво винаги да имате под ръка през лятото. Това растение е родом от Северна Африка, Близкия изток и от первазите на мама, а листата му съдържат около 80 хранителни вещества. Състои се от 98% вода и 2% хранителни вещества като витамини, аминокиселини, ензими, минерали. Това го прави безкраен източник на ползи, които могат да се прилагат директно към всеки тип кожа за регенериране, възстановяване или хидратиране.

 

Кисело мляко

Киселото мляко, получено чрез млечна ферментация, подобрява храносмилането и чревната функция. Съдържайки голямо количество млечнокисели бактерии, то също така помага за предотвратяване на развитието на рак на дебелото черво. На лицето обикновеното кисело мляко може да се използва като средство за премахване на грим. Ако сте били на слънце дълго време, намажете изгорелите места със студено кисело мляко, за да намалите усещането за парене. Може да се използва и като крем за грижа за защита на кожата от външни замърсители, благодарение на неутралното си pH. Хората с чувствителна кожа също могат да го използват за хидратиране и убиване на бактерии.

 

Краставица

Краставицата е друга естествена съставка, която се грижи за кожата ви през горещите периоди. Нищо чудно, че се състои от 95% вода, което ви позволява максимално да овлажните сухата кожа и да направите матовата кожа сияйна. Използва се и за намаляване на тъмните кръгове или торбичките под очите, като просто го отрежете и нанесете прясно парче върху всяко око. Дамите с мазна кожа могат да го използват за почистване или стягане на порите.

 

Зелена глина

Зелената глина е абсорбиращо, почистващо, омекотяващо, антисептично и лечебно средство. Притежава лечебни свойства за лекуване на рани и възпаления, което го прави подходящо за употреба през горещи периоди. Мазната или склонна към акне кожа също може да бъде съюзник, тъй като помага за нейното изчистване и стягане на порите.

 

Домат

Благодарение на свойствата си да регулира мастните жлези и киселинността, доматът е полезен и за премахване на замърсяванията по кожата. Той ще помогне да свиете порите, да се отървете от черните точки по лицето, да овлажните кожата и да насърчите възстановяването на клетките.

41

Similar Posts