Детска стая Модерна архитектура и интериор

Съвети за обзавеждане на малка бебешка стая

обзавеждане на малка бебешка стая

Независимо от пола, щом има бебе на път, бъдещите родители започват веднага да кроят планове за бебешката стая. Ако тя е с по-малки размери, това обикновено е предизвикателство. Малката стая би могла да изглежда много уютно и топло с правилното обзавеждане и моделиране. По тази причина сме подбрали най-добрите съвети за малка бебешка стая, с които ще се справите отлична със създаването на такава във вашия дом.

Какво не трябва да липсва в бебешката стая?

За да направите обстановката практична за детето, в стаята не трябва да липсват: бебешка кошара, маса за повиване, гардероб, стенни рафтове, кошници за съхранение, аксесоари за декорация, меко осветление.

обзавеждане на малка бебешка стая-аксесоари (4)

Обзавеждане на бебешка стая – аксесоари

Цветове в бебешката стая

При създаване на малка бебешка стая, цветовата концепция играе много важна роля. Белият цвят, пастелните тонове, светлосивото и бежовото правят стаята по-ярка и просторна. Стените трябва да бъдат боядисани в светли цветове. Може да оставите едната стена различен цвят, за да се превърне в акцент. Не прекалявайте със смесването на цветовете, защото така в стаят може да се създаде усещане за безпокойство. За една малка стая са достатъчни два до три цвята за стени, мебели и аксесоари.

обзавеждане на малка бебешка стая-мебели(3)

Бебешка стая – мебели и аксесоари

Мебели за малка бебешка стая

За да може бебето да се чувства комфортно в своята стая, трябва да създадете хармонична обстановка. Изберете практичен комплект за бебешка стая или минималистични мебели. Хубаво е да има свободно пространство в стаята колкото и малка да е тя. Когато бебето започне да пълзи, трябва да има къде да го прави. Изберете бебешки мебели в светли цветове и изчистен вид. Комплектите, в които мебелите се съчетава по дизайн, цвят и стил, са страхотни.

Бебешката стая трябва да изглежда широка и проветрива, но и да има всичко необходимо, нищо, че бебето не се нуждае от много неща през първите няколко месеца. Мебелите в ярки пастелни тонове и изчистен дизайн са чудесен вариант.

обзавеждане на малка бебешка стая-цветове(2)

Обзавеждане на бебешка стая – цветове

Що се отнася до кошара, трябва да намерите най-удобната и практична такава. Хубаво е тя да бъде в бял или друг светъл цвят. Масата за повиване също трябва да присъства в стаята на бебето. Изберете нейното място според разположение на другите мебели. Трябва ви и гардероб, където да прибирате бебешките дрешки. Може да изберете по-малък в началото.

В малката бебешка стая вниманието ще бъде насочено и към аксесоарите за декорация. Към тях спадат пухкавите възглавнички, одеялце, мек килим, декоративни кошове за съхранение, покривало за масата за повиване и т.н.

Създайте весело настроение с правилното осветление. Освен лампата на тавана, която е задължителна, задушевна атмосфера създава и подовото осветление, нощната лампа или многото малки лампички, които може да оставяте да светят, когато кърмите бебето.

обзавеждане на малка бебешка стая-трикове за обзавеждане на детска стая(1)

Няколко лесни трика за обзавеждане на бебешка стая

Стаята може да изглежда по-голяма с няколко лесни трика:

Поставете само най-необходимите мебели и декорации, не прекалявайте, за да не изглежда стаята претрупана.

Структурирайте правилно бебешката стая с комплектите от бебешки мебели.

Нека земята на бъде колкото се може по-свободна, изберете само килим.

Поддържайте стаята подредена – събирайте играчките, дрешките и различните бебешки аксесоари с кутии за съхранение.

Боядисайте само едната стена в някакъв цвят, а другите оставете светли – така ще се създаде илюзия за по-голямо пространство.

264

Similar Posts