Красота Стайлинг

Секси крака – лесно е: Как да „отгледаме“ красиви крака

Грижа за краката

Учените проведоха експеримент: избраха красиво, стройно, дългокрако момиче и я облякоха в три различни тоалета. В първия случай те се фокусираха върху гърдите, във втория – върху лицето и косата, а в третия – върху дългите й крака. И в трите случая момичето вървеше по улицата и се запознаваше с млади хора. И как мислите? Краката спечелиха. В този вид най-голям брой мъже се приближиха до момичето, за да се запознаят. Ето защо едно младо момиче или жена винаги трябва да следи краката си. Можете да направите това у дома, а можете да ги поверите на професионалист от салон за красота, който с помощта на козметика и масаж ще направи краката ви перфектни.

Сексуалността в женските крака

За наше голямо съжаление все по-рядко е възможно да срещнете някой с идеални крака, където няма мазоли, лющене, кожата на петите е нежна и розова, пръстите са равни и винаги блестят с педикюр. Краката ви отговарят ли на това описание?

Как да направим краката си толкова секси и красиви? Разбира се, можете да се грижите за краката си у дома, но никакви грижи не могат да заместят посещението при професионалист. Той не само ще ви даде красив педикюр, но и ще посочи възникналите проблеми и как те могат да бъдат решени.

Грижата за краката трябва да започне от ранна възраст. Носете удобни обувки, масажирайте и дайте почивка на краката си. В противен случай могат да възникнат различни проблеми. Повечето проблеми с краката са причинени от неправилно прилепнали обувки. Експертите препоръчват да изберете най-удобните обувки на нисък ток с неостър връх. Ако не сте избрали правилните обувки по размер, тогава бъдете готови за проблеми с ноктите. Препоръчително е да използвате само кожени обувки, тъй като обувките от неестествени влакна водят до изпотяване на краката и впоследствие до появата на гъбички.

По днешни данни около 80% страдат от гъбични заболявания на краката.

Ако работата ви изисква постоянно движение, когато се приберете, обуйте леки чехли, в които ще почиват краката ви. Още по-добре е да легнете на леглото, като повдигнете краката си нагоре, опрете ги в стената и лежите така няколко минути. Тогава подуването и умората ще изчезнат. Можете също да правите прости упражнения: първо ходете на пръсти, след това на пети и по страничните ръбове на стъпалото.

Грижа за краката

При груба кожа на краката и пукнатини трябва да се правят специални бани през ден. Накиснете краката си в топла вода и нанесете обилно сапун върху петите. След няколко минути разтрийте с пемза и измийте сапуна. Също така е добре да се правят маски от растително масло. Нанесете маслото върху стъпалата на краката си и накиснете за половин час, след което изплакнете и нанесете овлажнител върху краката. По-добре е да използвате кремове през нощта, а не сутрин, тъй като имат нужда от време, за да се абсорбира.

Любителите на басейна, сауната или банята трябва да предпазват краката си от гъбични заболявания. Горещата и суха атмосфера насърчава развитието на различни гъбични инфекции. В този случай експертите препоръчват използването на козметика с много устойчиви противогъбични компоненти. Особено внимание трябва да се обърне на нокътната плочка. При най-малката промяна трябва да се консултирате с лекар, за да получите съвет и необходимата препоръка за лечение.

В резултат на неправилна циркулация на кръвта може да се появи синкав оттенък на краката. Това е не само визуален дефект, но и болезнено усещане. Синкавият оттенък се проявява като синкаво-червени петна, студени на допир. За това помага редуването на топли и студени вани за крака. След като вземете такива вани, разтрийте болните места с камфоров спирт и обуйте топли чорапи.

При повишено изпотяване на краката се препоръчва да се правят бани от дъбова кора и да се избърсват с лосион през нощта, което премахва миризмата и стеснява порите.

174

Similar Posts