Езотерика

Сладък сън: Правила за края на деня за освобождаване от негативизма

Освобождаване от негативизма

Не всеки ден ни носи щастие и позитив. За да се отървете от натрупания негативизъм, експертите съветват да следвате простите съвети.

 

Правилното завършване на всеки ден е необходимо, за да си починете правилно – така че сънят да е силен, дълбок и полезен. Тук на помощ ще ви дойде и спазването на режима. С такава комбинация ще получите най-ефективната почивка.

 

Не преяждайте

Най-малко няколко часа преди лягане е препоръчително да не ядете нищо. Когато ядете преди лягане. Стартирате работата на вътрешните органи, а те също трябва да почиват през нощта. Когато цялото ни тяло е отпуснато и готово за почивка, е по-лесно да се освободим от негативността.

Припомнете си всички хубави неща

Обикновено всеки човек преди лягане неволно си спомня целия си ден. За съжаление, човешкото мислене е така устроено, че често се фокусираме върху негативните събития, а не върху нещо добро и приятно.

Направете си правило всеки път преди лягане да си спомняте някои приятни малки неща, които са ви се случили през деня. Ако имате проблеми с паметта, запишете такива моменти и след това прочетете преди лягане.

Ефектът ще бъде просто невероятен. Заспиването ще бъде много по-лесно, а самият сън ще бъде по-силен.

 

Медитирайте

Медитацията изчиства ума от негативизма. Не е нужно да учите това, за да станете майстори. Просто си дайте време за нулиране и изчистване. Пет минути са достатъчни. Седнете в тишина на фотьойл или легнете в леглото. Опитайте се да не мислите за нищо в такива моменти. За да подсилите ефекта, можете да използвате помощта на природни звуци, включени във фонов режим.

 

Какво харесвате?

Опитайте се да правите неща, които обичате преди лягане. Вашето хоби ще ви ободри, ще ви помогне да заспите по-бързо. Основното е да не се пренатоварвате и да не бъдете прекалено активни. Завършете всяка работа около половин час преди лягане.

 

Вземете си душ

Но не и контрастен. Студената вода ще възбуди нервната система и ще ви извади от равновесие. Топлата вода е най-полезна, така че отдайте предпочитание на нея. Това ще успокои чакрите и ще помогне на ума ви да премине в режим на почивка.

1969

Similar Posts