Любов и връзки

Щастието обича тишината: 6 неща, които не трябва да говорите за връзката си

какво не трябва да говорите за връзката си

Никоя връзка не е перфектна. И понякога, когато се натъкнем на трудности в съвместния живот, ни се ще да помолим някого за съвет.  

И с кого друг да обсъждаме личния си живот, ако не с приятел? Но има неща, които определено не трябва да разказвате дори на хората от най-близкото си обкръжение, предупреждават психолозите.

Интимния си живот

Вашата интимност е въпрос, който касае само на двама ви. Като разказвате на други хора за това, вие я превръщате в публична. Колко, как и кога – абсолютно недопустимо е за обсъждане с когото и да било! Още по-лошо би било само, ако в същото време споделяте не най-добрите впечатления, а говорите за най-лошото: как той „е зациклил“ , колко време не сте били интимни, какво не искате да правите, но той ви принуждава и т.н. Ако имате проблеми, не трябва да говорите за тях с хората, а да ги обсъдите с партньора си.

Кавгите ви

Постоянно ли разказвате на другите подробности за последната си кавга? Търсите подкрепа от другите и доказателство отвън, че сте прави? И какъв е смисълът от това, след като те не знаят всички нюанси? Така само ще влошите нещата и отново ще изложите живота си публично. Имайте предвид, че повечето хора, независимо какво говорят пред вас, ще ви обсъждат с други зад гърба ви. Освен това, вашите конфликти няма да бъдат разрешени чрез съветите на други хора.

Изневерите

И вашите, и на партньора ви. Ако не искате никой да знае за това, просто не говорете. И дори ако вие  сте разбрали за изневярата на партньора си, определено не трябва да бягате и да плачете на приятелката си. Това е трудна ситуация, но само двама души могат да я решат. Да останете заедно или да се разделите, само вие и вашият партньор трябва да решите. Ако ситуацията е твърде сложна, за да можете двамата да я разрешите, по-добре не включвайте членове на семейството и приятели в обсъждането, а да отидете на среща със семеен терапевт.

Тайните на вашия партньор

Ако партньорът ви е разкрил някаква важна тайна, това означава, че ви се доверява напълно. И в този случай е важно да я запазите. Ако я разкажете дори и на най-добрата си приятелка, дори и да сте сигурни, че тя няма да каже на никого, това пак е много грозна постъпка. Доверието е в основата на всяка връзка. И ако бъде подкопано, това може да повлияе негативно на бъдещия ви съвместен живот.

Кореспонденцията си

Никога не показвайте на приятелите си кореспонденция с партньора. Дори ако искате да се похвалите с нещо или, обратно, да се оплачете или да поискате съвет. Някои неща могат да се кажат с думи, а и каквото е между вас, трябва да остане между вас. Откъде знаете къде и как могат да се появят тези скрийншотове? И ако партньорът ви разбере за това, отново ще бъде подкопано доверието.

Досадни роднини

Нормално е, ако близките на партньора ви ви дразнят по някакъв начин. Това се случва в много семейства. Но дори и да са родители (особено, ако са родители!), не бива да казвате на приятелките си за това. Изобщо не подозирате какви изкривени фрази могат да достигнат до партньора ви. И тук не говорим за някой друг, а за най-близкия ви. Уважавайте го и бъдете много внимателни с изявленията за роднините му. Не заради тях. Заради него.

5146

Similar Posts