Лайфстайл Полезно

Стилна униформа за сервитьори – как да изберем

Униформа за сервитьори

Високата конкуренция сред заведенията за обществено хранене поставя високи изисквания към най-малките детайли. Ако кухнята е сърцето на ресторант или кафене, то нейният стил е лицето на заведението. Стилните униформи, закупени или по поръчка на обслужващия персонал, ще бъдат добро допълнение.

 

Основни насоки в дизайна

За да изберете подходящата униформа за сервитьорите, на първо място, трябва да знаете точно в какъв стил е вашето заведение. Днес има много стилове в различни посоки, но всички те могат да бъдат класифицирани в три специфични групи:

  1. Класически. Това е може би най-често срещаният стил. Повечето ресторанти са декорирани в този стил. Той включва: консерватизъм, романтизъм, модерен, стил ампир, готически.
  2. Етнически. Този стил е доста популярен напоследък. Често се използва за тематични партита и стилизирани кафенета и ресторанти. Най-често срещаните етнически стилове са: ориенталски (японски, китайски, марокански), европейски (немски, френски, италиански), американски (държава, индийски), модерен. Този дизайн е един от най-лесните за изпълнение. Можете да украсите интериора в модерен стил, без да прибягвате до помощта на дизайнер.
  3. Съвременен стил включващ: стил Ню Йорк, минимализъм, поп изкуство, Техно.

За класически и модерни стилове е подходяща стандартната униформа на сервитьори: бяла или черна риза, тъмен панталон, папионка и престилка с логото или името на заведението.

Какъвто и дизайн на заведението да изберете, униформата на сервитьорите трябва да бъде в същия стил с него.

 

Хармонична атмосфера

За да могат посетителите да имат най-приятното впечатление от посещение на вашето кафене, атмосферата в него трябва да е хармонична. Това може да се постигне, като се следват няколко прости правила:

Цветовата схема на сервитьорската униформа не трябва да контрастира твърде много с цветовете, преобладаващи в интериора.

Униформата на сервитьора трябва да се различава от ежедневното облекло, така че посетителите да могат лесно да го намерят с очи в залата.

В униформата на сервитьорите също е допустимо да се използват аксесоари, ако стилът го изисква. Например, в дизайна на костюмите на сервитьорите в тематични и стилизирани кафенета и ресторанти често се използват шнурове, панделки, големи бижута и шапки. В класическите версии могат да присъстват шалчета, връзки с различни форми. Така че обслужващият персонал на кафенето да не изглежда нелепо и неподходящо. Хармоничната комбинация от цветове и форми в интериорния дизайн и униформите за обслужване е в основата на доброто впечатление.

6

Similar Posts