Любов и връзки

Тръгнете си преди мъртвата любов да се разложи и стане силно токсична

тръгнете си преди мъртвата любов да се разложи

Хората са заедно само ако го искат.

Нито дългът, нито честта, нито моралът обвързват един човек с друг. Когато човек иска да си тръгне, той ще напусне и дома, и децата, дори умиращия инвалид.

Ако не иска, той ще остане – отново независимо от обстоятелствата.

Обичай без условия, тръгни си навреме, пусни с леко сърце …

Когато някой иска да бъдете заедно, нито един от вашите недостатъци няма да му попречи. Когато човек иска да си тръгне, никоя от вашите добродетели няма да го задържи.

Без значение дали сте привлекателни или не, винаги ще има такъв, който да ви хареса. И обратно – колкото и да сте атрактивни и желани, все ще се намери кой да ви отхвърли.

Ако бъдете отхвърлени, това не означава нищо. Вие не ставате по-малко красиви или по-малко добри, всъщност нищо толкова лошо не се случва. Помнете – един ден ще срещнете сродната си душа и тя ще ви приеме с отворени обятия. Защото ви е чакала толкова дълго…

Сродната душа е една-единствена и с нея никога няма да се разделите. Поне не по обикновения начин, може да се разделите, но няма да бъде в живота, а в смъртта.

Ценете това, което имате, не съжалявайте за това, което ще загубите, и не се страхувайте да го загубите. То не е ваше… По-добре сте без него. Въпреки, че все още може да ви боли и да не осъзнавате това. Но един ден ще съумеете да погледнете нещата отстрани и тогава ще „сглобите“ цялостната картина.

Може тя никак да не ви хареса. Може да видите на нея как някой ви е използвал, докато вие сте си мислели, че копнее за вас.

Може да разберете, че любовта е любов, само и единствено когато дарява щастие и благодат, а всичко останало, което боли и ви кара да страдате е далеч от любовта.

Ще разберете също, че страстта и желанието да притежаваш някого също не би могло да се нарече любов, а е нищо повече от чиста проба егоизъм. Прикрит под формата на лъжливи чувства.

Ако докато давате любов, изпитвате болка или омраза, това означава, че това не е любов, а отрова, покрита с шоколадова глазура. Едва ли си струва да страдате за този, който ви е дарил с такъв тежък дар.

Лист, който иска да се върне към дървото, може да плува срещу течението и да лети срещу вятъра. Но дървото няма да го приеме отново на своя клон.

Когато успеете да сглобите тази картина, много неща ще ви се изяснят и тогава всяко съмнение дали наистина е трябвало да стане така, ще изчезне завинаги.

Пуснете страданието и човекът, който ви го е причинил. Останете себе си, бъдете достойни, забравете за страха. Времето минава и ви доближава до този, когото наистина заслужавате.

Душата ще полети в свободен полет и ще налучка верния път – към този, който наистина ви заслужава и цени. Този, който е сигурен, че иска да бъде с вас до края на живота си. Защото има нужда от вас и усеща, че вие също имате нужда от него…

Радвайте се, че има човек, който свети за вас.

Осветете и себе си – колкото повече светлина – толкова по-малко страх, толкова по-малко несигурност, толкова по-малко тъмнина в душата.

Колкото повече обичате, толкова повече давате любов, толкова повече от нея остава и при вас.

Вярвайте! Доверявайте се! Благодарете за щастието, с което Господ ви е дарил!

Не мислете за утре, не мислете за това какво може да се случи, мислете само за това, което е тук и сега, под звездите.

Тръгнете си преди мъртвата любов да се разложи и стане силно токсична.

Това, което се купува с пари, струва само пари. Това, което е измолено, извикано, отнесено и откраднато, един ден ще бъде погубено.

Това, което се дава от свободната воля, от сърцето, което блика от душата, то е безценно…

Как да разпознаете своя човек? Много просто.

Ще се срещнете случайно – ще се сблъскате с него насред пътя.

Но едно е сигурно – той ще ви намери. Съвсем скоро.

И където и да е бил преди, бъдете сигурни, че вече е на път…

Превод и редакция: Лора Костова

1303

Similar Posts