Любов и връзки

Училище за съпруги: Няколко начина да направите мъжа си щастлив

Няколко-начина-да-направите-мъжа-си-щастлив

През първите няколко месеца след сватбата младата съпруга изразходва цялата си енергия, за да се грижи за любимия си, опитвайки се да го обгради с възможно повече топлина и грижа. Тя постоянно му подготвя различни приятни изненади, опитвайки се да направи живота му възможно най-романтичен. Но след известно време, когато чувствата вече са поуталожени, а и съпругът вече е свикнал с постоянните грижи от страна на любимата, изведнъж започва да усеща, че не може без всичко това.

Вярно е, че се случва и обратното – усърдните грижи от страна на съпругата от първите дни на сватбата започват да тежат на мъжа и той просто се „задушава“. Следователно, е много важно жената да определи степента на грижа, която ще вложи, за да  угоди на съпруга й, без да го кара да пожелае да си почине от нея и нейната задушаваща любов.

Внимавайте с милите имена

Не забравяйте, че ако съпругът ви не си пада по сладките прякори, не трябва да го насилвате в това отношение, тъй като подобно отношение ще го ядосва и дразни всеки път. А с годините това ще се случва все по-често. Най-добрият стил на общуване с този такъв тип мъже е сдържаността, защото те предпочитат да виждат потвърждението на вашата любов не с думи, а чрез дела. В този смисъл е добре да му приготвяте по-често любимите ястия и да избирате практични подаръци, които ще са му от полза.  Вашият мъж също така ще оцени по достойнство една релаксираща вана, последвана от масаж, след тежкия работен ден.

Не го превръщайте в глезено дете

В случай, че съпругът ви е с поведението на дете, което изисква похвала и се обижда заради всякакви дреболии, тогава бъдете да вложите колкото се може повече нежност. Ще е нужно буквално да го обгърнете с вашата любов и търпение. Всъщност вие ще станете нещо като втора майка за него и ако се съгласите на такова нещо, ще трябва да играете по правилата на играта.

Не го задушавайте със загриженост

И в двата случая основното правило е да не позволявате на загрижеността си да задуши връзката ви. Иначе,  с течение на времето, вашият съпруг няма да успее дори да си направи едно кафе или да си намери чистото бельо. В крайна сметка не трябва да забравяте, че и двамата сте възрастни, които са в състояние да се грижат за себе си. Освен това, понякога съпругът ви трябва сам да проявява инициатива и да ви кани в ресторант или кино, да ви глези с подаръци и цветя.

Още два важни съвета как да направите съпруга си щастлив:

Ако искате съпругът ви да е щастлив, накарайте го да усети, че мнението му е много важно за вас, че слушате внимателно всичките му думи. Мъжете обичат да чувстват, че са необходими и значими за някого, затова се опитайте да се уверите, че той изпитва такива чувства възможно най-често.

Също така, един от начините да направите мъжа щастлив е да направите промени в интимния си живот. Опитайте се да измислите нещо, което досега не сте опитвали с него. Не се страхувайте да експериментирате.

1336

Similar Posts