Психология

Утвърждения за красота, стройна фигура и здраве + правила за използване

Утвърждения за красота стройна фигура и здраве

Започнете нов ден с правилните нагласи и ще зададете правилната посока за промени в живота си. За ясен и траен ефект практикувайте тези утвърждения всяка сутрин в продължение на 40 дни. Ако пропуснете един ден, започнете отначало.

 

Здрав съм и пълен с жизненост.  

Обичам себе си, уважавам себе си и избирам най-доброто и най-здравословното за себе си.

Моите решения са най-добрите за мен.

Наслаждавам се на тялото, ума и живота си.

Аз съм в пълна безопасност. Светът се грижи за мен.

Имам всички ресурси, за да постигна всичко, което искам.

Любимата ми напитка е водата.

Аз съм излекуван.  

Аз съм жена (аз съм мъж). Ще преживея този ден.  

Имам неограничен потенциал.

Обичам се!

Винаги съм в хармония с живота!

Напълно се доверявам на живота.

Вярвам на красотата си. Доверявам се на любовта си. Вярвам във величието си.

Аз съм достоен и благороден човек.

 

Основни правила за използване на утвърждения

Мислите, облечени в думи, включително положителни фрази за утвърждение, имат специална сила. Утвържденията са надарени със специална сила на човешката вяра в това, което казва. С тяхна помощ можете да програмирате вашата реалност и среда. Основното нещо е да знаете как.

Силата на утвържденията може да се използва по различни начини. Някой предпочита да слуша аудио утвърждения, някой предпочита да работи, пренаписвайки фразата на хартия, а някой предпочита да изговаря утвържденията на глас. Важно е да намерите своя собствен път, тогава думите ще бъдат най-ефективни.

 

За да използвате правилно силата на положителните нагласи в ежедневието, трябва да запомните тези прости правила и да ги следвате.

 

Вярвайте на това, което казвате

Докато работите с утвърждения, фокусирайте се върху думите, които казвате. Изхвърлете съмненията, които подсъзнателно възникват на заден план. Изключително важно е да помогнете на ума си да повярва, че утвърждението ще работи. За да направите това, трябва да изберете правилните формулировки, които мозъкът е в състояние да приеме за истина. Например, вместо „Аз съм богат, имам много пари“, трябва да кажете „Богатството ми расте всеки ден, успехът и парите ме обичат“.

Когато умът ви приеме утвърждението, то започва да работи.

 

Работете с вярвания, а не с факти

Базираните на факти утвърждения не работят. Твърденията трябва да са свързани с вярвания (утвърдени стереотипи, нагласи). Формулирайте твърденията така, че да не противоречат на вашите убеждения.

Слушайте себе си и ако твърдението не предизвиква протест или противоречия в подсъзнанието ви, не се колебайте да го използвате.

 

Търсете примери и доказателства за своите вярвания

Утвържденията стават по-силни, когато са подкрепени с конкретни примери. Схемата „те могат да го направят, аз мога да го направя“ е най-добрият помощник. Ако искате да работите с утвърждение, свързано с кариера, например, потърсете примери за това как други хора са постигнали успех в тази област, за да ви подкрепят. Кажете утвърждението и си спомнете онези, които вече са успели по този въпрос.

Правилното отношение ще помогне на утвържденията да се закрепят в ума ви и да започнат да работят.

 

След известно време, когато започнете да използвате утвърждението, около вас ще започнат да настъпват промени. Погледнете по-отблизо, оценете ги, зарадвайте се на първия резултат. Ако не забележите нищо, струва си да преразгледате тактиката за използване на утвърждения. Най-вероятно правите нещо нередно и тялото ви отказва да приеме твърдението за вярно.

368

Similar Posts