Изкуството в нас

Впечатляващи скулптури, изваяни от „корени“

скулптури-изваяни-от-„корени-Kim-Sun-Hyuk

Тези впечатляващи скулптури, изработени сякаш от живи корени, са дело на южнокореееца Kim Sun Hyuk. Поредицата Извлечени от живота /“Drawn by Life“/ разкрива задълбочените философски търсения на художника, поставил си за цел да насочи вниманието ни към вечните въпроси за смисъла на човешкия живот и изконните човешки ценности, които напоследък все по-рядко си припомняме, увлечени от динамиката на ежедневието.

Впечатляващи-скулптури-изваяни-от-„корени-на-Kim-Sun-Hyuk

 

 

Творбите са изработени от метал и носят изключително силен емоционален заряд. Ефектът от деликатната им, но силно въздействаща визия  се усилва от илюзията, че са създадени от фини, крехки коренчета, излезли на повърхността като че ли да напомнят, че всичко в живота води началото си от нещо и че ние не бива да се отдалечаваме от него, а напротив,  да се връщаме отново и отново, за да почерпим сили от мъдростта му.

Kim-Sun-Hyuk-поредицата-Drawn-by-Life

 

 

„Корените на живота“ не бива да бъдат забравени. Това е само едно от посланията, които тези изящни творби се опитват да ни предадат. Лицата, които се оформят от многобройните извивки на металните „корени“ изразяват емоции, които впечатляват и покоряват със своята автентичност. Наречени „Пътят към щастието“, скулптурите на Kim Sun Hyuk идват, за да се превърнат в един от символите на надеждата, в която да намерим упование, за да пристъпим по-уверени към предизвикателствата на утрешния ден.

Kim-Sun-Hyuk-Vitality-of-Vision-от-поредицата-Drawn-by-Life

Kim-Sun-Hyuk-The-Way-to-Happiness-от-поредицата-Drawn-by-Life1

Впечатляващи-скулптури-изваяни-от-„корени-Whispering

 

 

 

25

Similar Posts