Във форма Здраве

Всемогъщото глухарче: 5 лека от народната медицина за диабет, отслабване, онкологични заболявания и други

5 лека от народната медицина с глухарче

Всеки знае, че ползите от глухарчето за здравето са огромни. То расте навсякъде и затова не е трудно да се възползваме от неговата вълшебна сила. Разбира се, трябва да спазваме правилото да го берем от чисти, закътани места, които са далеч от шумните пътища. В противен случай в билката се абсорбират отровни тежки метали от преминаващите наблизо превозни средства.

5 рецепти от народната медицина с глухарче

За лечение на диабет

1 чаена лъжичка ситно нарязан корен се запарва като чай в една чаша вряща вода  в продължение на 20 минути, охлажда се и се приема в четвърт чаша 3-4 пъти на ден.

Против онкологични заболявания

Накиснете 100 г млади листа от глухарче за половин час в студена подсолена вода, после ги накълцайте и смесете с 50 г ситно нарязан зелен лук и 25 г магданоз, подправете с растителни масла, поръсете с копър. Полезен е и при пролетна умора.

За лечение на цистит, възпаление на бъбреците

Настържете корен от глухарче. Приемайте по малко количество (на върха на ножа) половин час преди хранене, 2 пъти на ден.

Отслабване

Изсипете лъжица сухи натрошени листа от глухарче в чаша вряла вода, оставете за 6-8 часа да престои в термос. Прецедете инфузията и на малки глътки през целия ден.

За избелване на кожата

Всички части на растението отделят млечен сок. Полезен е много за намазване на старчески петна, лунички, брадавици, сухи мазоли, ухапвания от змии и пчели.

Или сварете 2 с.л. лъжици цветове от глухарче в 0,5 л вода 30 мин. на слаб огън и прецедете. Натривайте засегнатите участъци всяка сутрин и вечер.

373

Similar Posts