Психология

Всяка жена е женствена, но всяка ли умее да показва своята женственост: Разговор с психолога Мая Димитрова

Познаваме добре психолога Мая Димитрова, която е и партньор на Хепи-Уомън. Днес сме я поканили при нас, за да си поговорим за женствеността и за това как най-добре можем да я проявим в себе си, ние, представителките на нежния пол.

Г-жо Димитрова, знаем, че всяка жена е женствена, но дали всяка от нас умее да показва своята женственост?

Женствеността е състояние на душата. Това да сме женствени не зависи от количествата грим, определени  дрехи, бижута, които носим. Това е състояние на душата  да се чувстваме по красив и женствени от вътре. Да се чувстваме в хармония със себе си и да проявяваме щастие, което заразява околните.

Жената, когато е в своята напълно събудена женственост е в интимни отношения със своето вътрешно състояние и преживяване. Това е тя да очаква подходящо време да направи избор или промяна в живота си, водена от интуицията си. При нея всичко се случва с лекота, защото не чувства нужда да се бори и върви „бясно“ към целите си.

Самият ритъм на изцяло събудената женственост е бавен, нежен, с радост и хармония. Водена от чувствата, усещанията, интуицията си  повече отколкото аналитичните мислите. Всъщност позволява на чувствата и желанията да имат глас за решенията, отколкото да мисли разумно както всички около нея й казват, че това е правилното да направи. Но винаги интуицията е правилната насока на пътя, който води до щастие и хармония със себе си. За да насочи  това и към околните .

Женствеността идва от вътре, а не е нещото, което правим за да се случи. Стига да останем в тишина и да чуем себе си. Да се свържем със себе си.

В книгата съм описала много техники и изпитани практики, които помагат на жената да се завърне към липсващото, да пробуди още повече женствеността си.  Защото жената няма нужда да контролира заобикалящият свят и среда за да накара нещо да се случи или да насилва .

Тя по скоро изпитва любов към процеса, пътя до желаното и отново е в баланс вяра и хармония, че то ще се случи. Така силната женска енергия, която е събудена и вярва, знае, че всичко, което жената иска ще се случи. Без стремеж, бързина и твърдост.

Тези техники, които споменавате могат ли да бъдат изпълнявани от всяка една от нас свободно в ежедневието си или това изисква специална подготовка?

Техниките , които съм дала се изпълняват навсякъде, стига жената да е в тишина около себе си за да може да се слее и достигне до дълбоката си същност. Когато жената успее това, тя може с лекота да изпълни своята мисия да се свържи с другите по един по-дълбок начин, защото за това копнее женското сърце. За жалост нашите сенки и тъмни страни, които са защита трудно допускат това. Те пазят, но и не позволяват жената да се впусне в себе си. Затова първо е добре да се опознаят за да направят пътя по-лесен до проявлението на дълбоката женска същност, която е мистерия и привилегия на малцина да се докоснат.

Когато жената е събудила изцяло своята женственост става мистерия и още по-силен копнеж на мъжа до себе си. Защото тя може да се отдава на себе си без притеснение, че ще бъдат ощетени значимите, работата й. Тя Избира себе си без вина.

 

Кн"Нежна сила"- книга-дневник на психолога Мая Димитрова ще ви помогне да привлечете щастието

Книгата – дневник на Мая Димитрова „Нежна сила“

Всичко това е много хубаво. А и разбрах, че с купуване на книгата всяка дама получава и подарък?

Да, подаръка е на стойност 20 лв. каквато е цената на книгата. Може да се използва само при онлайн консултация с мен. И всъщност, ако дамата реши да проведе консултация  книгата ще бъде безплатна. Съветвам дамите първо да прочетат книгата, а след това да провеждаме консултации, защото по този начин ще  бъдат една идея по наясно със себе си и ще преминем по бързо към същността и дълбочината на проблемът, който им създава дискомфорт и непълноценен живот. Ще бъдат подготвени за съпротивите си, които им пречат да се чувстват щастливи и живеят пълноценен живот, ще ги познават вече. Книгата им дава отговори на много проблеми, които ги карат да се чувстват объркани. Но, тя не помага в дълбочина, защото е за само помощ за да получат мигновено успокоение и хармония. А, консултациите ще ги научат как да избегнат състоянията, които им пречат и разрушават живота им. Ще им дадат една формула за справяне на всякакви проблеми.

Тръгва се от вътре навън. За да имаме живота, който желаем извън нас. Работим за състоянието вътре в нас.

Благодарим Ви за този разговор! Скъпи приятели, това беше психологът Мая Димитрова, специално за читателите на Хепи-Уомън.

Интервю на Лора Костова

591

Similar Posts