Декорация Модерна архитектура и интериор

Защо да изберете естествен паркет за интериора

Eстествен паркет

Дървеният под радва както със своята естетика, така и с функционалност. Поради тази причина се използва особено често в дневни или трапезарии. В сравнение с керамичните плочки естественият паркет е по-удобен за краката и се поддържа чист по-лесно.

Паркетът  определено е материал за тези, които са перфекционисти във всичко, дори предпочитат да ходят по най-добрата повърхност.

 

Всичко се обяснява много просто – паркетът е от естествено дърво, не е имитация, така че има истинска естествена шарка, такава, каквато природата го е създала. Това означава, че получавате уникално покритие, което не може да бъде точно възпроизведено от никой майстор.

 

От естетическите предимства идват ползите за околната среда. В крайна сметка материалът е напълно естествен.

Разбира се, това не отменя грижите и загрижеността, но обикновено няма трудности при подмяната на дъските, ако е необходимо.

 

А можете и да експериментирате и да разнообразите паркета, например, с еднакви плочки, ако е необходимо. И защо не, ако покритието го позволява!

 

Освен това паркетът е топъл. Буквално. Например, камъкът не е в състояние да запази топлината така, както паркетът.

 

Качественият естествен паркет има удивителна способност: с времето той става по-наситен на цвят, което го прави визуално по-луксозен.

 

Кога да изберете естествен паркет?

Паркетът е масивна дървесина, която е залепена за пода. Стандартните размери на един елемент са 7 х 22 сантиметра. Въпреки това, през годините виждаме все по-големи и по-големи дъски, които позволяват по-интересни модели. Те се комбинират в система с език и жлеб, като се поставят, например, в различни форми – тип рибена кост, правилни или неправилни.

 

Паркетът е известен преди всичко със своята издръжливост. Той е много устойчив, така че ще ви издържи до 50 години без никакви проблеми. Това, което също е важно – ако се установят повреди или износване на пода, дъските могат да минат шлайфане. Това е процес на изравняване чрез премахване на стария лак заедно с мръсотията, драскотини и др. Резултатът е естествен паркет, който изглежда като нов. Най-издръжливите дъги са от бук, дъб, габър или ясен.

 

Друго предимство на паркета е  акустиката. Поради факта, че дъските са залепени за основата, те не издават шум при ходене по тях. За разлика от други настилки, те абсорбират всеки удар по естествен начин.

 

Няма спор – естественият паркет изглежда просто страхотно! Той радва окото с непреходната си елегантност и стои изумително в интериори с класически дизайн. Много хора оценяват и факта, че дъските са без статично електричество, което води до по-малко прахоляк на пода.

151

Similar Posts